9 mai 2021, 21:41

Coronavirusul s-a infiltrat și în bursa americană. A înregistrat cea mai mică scădere din istorie

Isteria mondială provocată de epidemia de coronavirus se resimte și pe piața de capital, în pofida tuturor apelurilor la calm și responsabilitate făcute de autorități. Bursa americană a fost cea mai afectată, reușind să atingă un nou record istoric, ce-l depășește chiar și pe cel din Joia Neagră.

Indicele Dow Jones, unul dintre cei mai cunoscuți din istorie, a scăzut cu 4,42%, împreună cu restul indicilor bursieri principali de pe Wall Street, care au suferit pierderi mult mai mari de atât. Situația a fost alarmantă și pe plan internațional, Bursa din Tokyo suferind scăderi de peste 3 %, acestea fiind cauzate de instabilitatea bursei din SUA, potrivit Digi24.

În acest context, toată această perioadă va putea face ca bursa americană să fie pusă în dificultate, mai ceva ca în perioada de după criza economică din 2008. Cu toate acestea, îngrijorător este faptul că de bursele din New York depind și celelalte piețe. De asemenea, chiar și bursele europene au avut de suferit de pe urma coronavirusului.

Wall Street, în cădere liberă

Unul dintre cei mai importanți indici bursieri, S&P 500, a înregistrat cea mai mare scădere din istorie, 4,42%, mult mai mare decât cea provocată în luna august 2011. Chiar dacă acest indice a atins la 19 februarie 2020 un maxim istoric, pe care a reușit să-l piardă în mai puțin de o săptămână, pe când indicele Dow Jones Industrial Average a suferit o pierdere de 1.190,95 puncte fiind și cea mai mare scădere din istorie. 

Sursă Foto: admiralmarkets.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.