5 octombrie 2023, 5:24

Corul Madrigal, în turneu la Belgrad cu Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene”

Miercuri, 2 noiembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungreanu va susține Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” în Marea Sală de Concerte Kolarac din Belgrad.

 Corul Madrigal călătorește în Serbia la invitația organizatorilor BEMUS – Belgrade Music Festival – Ediția 54, cel mai vechi și mai proeminent festival de muzică clasică din țara vecină.

 „Muzica Renașterii Europene”

 Evenimentul „Muzica Renașterii Europene”pus în scenă de Corul Madrigal face parte din seria spectacolelor-concept pe care renumitul cor le-a dezvoltat în ultimii trei ani. Aceste producții au la bază o direcție sincretică inovatoare, ce îmbină sonoritatea unică a ansamblului cu elemente conexe de artă teatrală, literatură, scenografieșicreație video.

„Muzica Renașterii Europene” prezintă publicului Renașterea europeană ca simbol, cu o punere în scenă susținută de video mapare și design de lumini, care ilustrează perioadade înflorire culturală din epoca renascentistă,dar și renașterea muzicală contemporană europeană.

Program

Prima parte a programului dirijat de dirijorul principal al ansamblului Anna Ungureanu include madrigale și motete compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Juan del Encina,Hans Leo Hassler, Giovanni Gastoldi, Josquin des Prés sau Johann Hermann Schein.

În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări semnate de creatori europeni contemporani precum Vytautas Miškinis, Knut Nystedt, compozitorul sârb Stevan Mokranjac, precum și românii Cornelia Tăutu, Alexandru Pașcanu, Paul Constantinescu sau Grigore Cudalbu.

Istorie

Prima reprezentație a Spectacolului Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” a avut loc pe 9 iunie 2022 la Zagreb, în Croația, unde a fost primit cu căldură și entuziasm de aproape 2.000 de spectatori.

Regia spectacolului „Muzica Renașterii Europene” este semnată de Emil Pantelimon, design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, iar video mapping-ul de Dorin Popovici.

 Fondat în 1969, BEMUS – Belgrade Music Festival este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din Europa de Sud-Est. Totodată, prin prezentarea cu precădere a unora dintre cele mai atractive programe internaționale, BEMUS și-a consolidat reputația de eveniment cultural de o importanță deosebită pentru capitala Serbiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol