30 noiembrie 2020, 7:19

Costum unic purtat de Regina Maria, expus în București. Reîntâlnire cu figuri fondatoare ale României

În Muzeul Naţional de Artă al României va fi prezentat în premieră, în cadrul expoziţiei „Ferdinand şi Maria. Regii Marii Uniri”, costumul naţional al reginei Maria, aflat în patrimoniul Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Expoziția are loc la Galeria Naţională a Muzeului Naţional de Artă al României.

Costumul este unicat, şi a făcut parte din garderoba personală a reginei Maria. Este alcătuit dintr-o cămaşă de tip „poncho”, opreg cu franjuri din Banat decorat cu motive geometrice şi cordon cu paftale din zona Vlaşcăi (Muntenia) din argint filigranat si lână.

Aceasta prilejuieşte şi reîntâlnirea cu figuri fondatoare ale României Mari şi subliniază rolul picturii, al sculpturii şi al artelor grafice la creionarea unei conştiinţe naţionale din care familia regală face parte integrantă.

costumul național – sursa foto: news.ro

Regina purta adesea piese ale costumelor naţionale din diverse zone ale ţării, şi nu de puţine ori o vom regăsi astfel în tablouri sau fotografii, potrivit Muzeul Naţional de Artă al României, citat de news.ro.

sursa foto: Gandul.info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.