25 august 2023, 5:42

COTAR solicită verificarea aplicaţiilor pentru comenzi de taxi şi „ride-sharing” neautorizat

Transportatorii afiliați COTAR solicită verificarea tuturor aplicaţiilor pentru comenzi de taxi şi „ride-sharing” neautorizate, întrucât „la adăpostul Legii transportului alternativ se ascund escrocherii pe care nicio instituţie a statului român nu le verifică”.

Potrivit unui comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), transportatorii atrag atenția că  „La adăpostul Legii transportului alternativ se ascund escrocherii pe care nicio instituţie a statului român nu le verifică: aplicaţii neautorizate pentru comenzi de taxi şi „ride-sharing”, ce pot avea şi încasări şi pot plăti comisioane fără niciun fel de bază legală.

Deşi COTAR a sesizat Ministerul Comunicaţiilor, în legătură cu mai multe aplicaţii neautorizate, nimeni nu ştie în atribuţiile cărei instituţii intră aceste afaceri desfăşurate în afara cadrului legal. Transportatorii autorizaţi din România, în special taximetriştii, au trecut inclusiv peste faptul că mai multe companii au funcţionat timp de aproape 5 ani în afara legii, ca apoi să li se dea o lege specială, care dublează, de fapt, Legea taximetriei, însă nu este cazul să mergem către o a treia lege, pentru aplicaţiile care nu vor să se supună niciunei legi, sfidând statul român şi Legea concurenţei„, susţine sursa citată.

Reprezentantul COTAR apreciază că toate încasările obţinute din încasări ilegale se confiscă de către statul român, iar în acest mod se pot obţine bani la bugetul statului.

COTAR, confederaţie reprezentativă pe sectorul de activitate „transporturi rutiere”, „şcoli de conducere auto”, are ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, marfă, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto, unităţilor reparatoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol