17 ianuarie 2022, 9:25

COVID-19. Germania donează României 12.720 de doze de Casirivimab / Imdevimab

Republica Federală Germania donează României 12.720 de doze de Casirivimab / Imdevimab, o combinație de anticorpi produsă de Regeneron Pharmaceuticals, adecvată tratării pacienților cu forme moderate și severe de Covid-19 în fazele incipiente ale bolii.

România a solicitat dozele de medicament prin Mecanismul de protecție civilă al UE în data de 5 octombrie. Transportul a fost efectuat de guvernul federal german prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

„La nivel global, pandemia de Covid-19 nu este încă sub control. Urmărim cu îngrijorare și tulburare creșterea bruscă în România a numărului de infectări, de victime și de pacienți cu forme grave. Pentru Germania este clar că în această situație solicitantă este necesară solidaritatea reciprocă, deoarece cei care luptă singuri împotriva acestei pandemii nu au nicio șansă. Doar împreună putem învinge Covid-19. Vaccinurile și medicamentele împotriva Covid-19 sunt esențiale pentru combaterea eficientă a pandemiei. De aceea, sunt foarte încântat că putem ajuta România cu 12.720 de doze de Casirivimab/Imdevimab”, a declarat ambasadorul Germaniei,Peer Gebauer.

 „Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.

Dată fiind criza sanitară generată de coronavirusul SARS-CoV-2 dar și apariția altor situații de criză manifestate prin incendii, inundații, explozii, cutremure în ultimii ani, Mecanismul European de Protecție Civilă, prin statele implicate a reușit ca prin activarea acestuia, ori de câte ori situația a impus-o  să ofere sprijin imediat comunităților care se confruntă cu o situație de dezastru. România, în anii 2020, respectiv 2021 a răspuns imediat solicitărilor venite din partea Mecanismului European de Protecție Civilă, efectuând astfel,  37 misiuni de sprijin.

Sprijinul oferit statului român de către Germania prin oferirea acestor medicamente benefice tratării pacienților infectați cu noul Coronavirus subliniază caracterul solidar al statului german față de criza sanitară generată de SARS-CoV-2 în România.

Doresc să mulțumesc Germaniei și Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) pentru sprijinul oferit în gestionarea situației generate de virusul SARS-CoV-2”, a afirmat dr. Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Administrarea unui doze de Casirivimab/Imdevimab per pacient în stadiile incipiente ale bolii a poate atenua evoluția ulterioară a acesteia. Medicamentul este utilizat cu succes și în Germania pentru tratarea persoanelor bolnave de Covid-19. Această donație vine la scurt timp după transportul (din 1 – 3 noiembrie) a 18 pacienți români grav bolnavi de Covid din România în Germania. Scopul este de a sprijini România în lupta împotriva pandemiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.