7 august 2020, 4:40

Covid-19 poate debuta cu simptome neurologice

Dacă până acum febra și tusea erau considerate a fi primele semne care avertizau apariția COVID-19, noile cercetări scot la iveală faptul că aproape jumătate dintre pacienții spitalizați cu această boală prezintă o serie de probleme neurologice. Din acest motiv cercetătorii susțin că boala provocată de noul coronavirus poate debuta cu simptome neurologice.

Durerile de cap, amețelile, slăbiciunea, scăderea vigilenței sau alte simptome neurologice pot apărea înainte de simptomele mai frecvent cunoscute ale infecției cu SARS-COV-2. Aceste simptome neurologice pot include, de asemenea, pierderea mirosului și a gustului, convulsii, dureri musculare și dificultăți de concentrare.

Publicul să fie conștient

„Este important ca publicul larg și medicii să fie conștienți de acest lucru, deoarece o infecție SARS-COV-2 poate prezenta simptome neurologice inițial, înainte de apariția oricărei stări febrile, tuse sau probleme respiratorii”, a spus dr. Igor Koralnik, profesor de neurologie la Facultatea de Medicină a Universității Northwestern Feinberg din Chicago.

Echipa lui Koralnik a studiat pacienții cu COVID-19 internați pentru la câți au apărut complicații neurologice și cum au răspuns aceștia la tratament.

„Această înțelegere este cheia pentru a direcționa managementul și tratamentul clinic adecvat. Virusul poate afecta întregul sistem nervos – creierul, măduva spinării, nervii și mușchii. COVID-19 poate afecta, de asemenea, plămânii, rinichii, inima și creierul. Mai mult, reacția sistemului imunitar la infecție poate provoca inflamații care pot deteriora creierul și nervii”, a spus Koralnik într-un comunicat de presă.

Se știe prea puțin, cercetările continuă

Deoarece încă se știe puțin despre efectele pe termen lung ale coronavirusului, cercetătorii intenționează să urmărească pacienții cu probleme neurologice, pentru a vedea cum se desfășoară în timp, informează WebMD.com.

Un alt studiu efectuat de cercetătorii chinezi a arătat că o treime din cazurile grave de COVID-19 a avut de-a face cu afectări ale creierului. Accidentele vasculare cerebrale, alterarea cunoștinței și alte probleme neurologice sunt frecvente în cazurile mai grave ale COVID-19.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.