5 august 2021, 7:51

Covid. Mai multe decese în primele 5 luni din 2021, decât pe tot parcursul lui 2020

Situația pare a se mai ameliora în Europa, însă statisticile vin în continuare cu cifre năpraznice. În ciuda vaccinurilor și a învățării unor proceduri de siguranță, răspândirea mondială a virusului a fost mai puternică.

Suntem în iunie 2021 și în lume s-au înregistrat deja mai multe decese provocate de Covid decât în tot anul 2020, evidențiind că pandemia este în curs de deșfășurare, chiar dacă unele țări au început să se recupereze.

Datele Universității Johns Hopkins analizate de The Wall Street Journal au arătat că numărul de decese cunoscute din 2021 a depășit, joi, cifra din 2020.

Covid decese 2021 vs 2020

The Wall Street Journal a raportat că în 2020 au fost înregistrate aproximativ 1.880.000 de decese cauzate de COVID-19.

Începând de joi, cifra pentru 2021 a fost de aproximativ 1.884.000, deși mai sunt mai mult de șase luni până la finalul anului.

Deși anul acesta au fost aprobate vaccinuri anti-Covid și distribuite în întreaga lume, acestea au fost concentrate în țările bogate. Țările sărace s-au pomenit, evident, expuse.

De asemenea, este de luat în calcul și că au apărut și s-au răspândit variante mult mai transmisibile, provocând valuri noi ale pandemiei în diverse puncte ale planetei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.