16 aprilie 2024, 4:54

Crăciun Țărănesc, în curtea MNȚR

Tradiția și meșteșugurile îmbracă haine de sărbătoare și îi așteaptă pe bucureșteni în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

În perioada 15-17 Decembrie, Târgul Crăciun Țărănesc te întâmpină cu cele mai gustoase preparate tradiționale, care țin cont de postul Crăciunului, dar și de pofta celor care mănâncă de dulce. De la dulcețuri, miere și zacuști, turtă dulce și plăcinte și până la brânzeturi, preparate specifice sărbătorilor, pastramă, cârnați și mușchiuleț afumat, fructe și legume proaspete de sezon, precum și alte delicii din toate zonele țării, nimic nu va lipsi din paleta gastronomică menită să bucure gusturile românilor.

Sarmale de post și de dulce, preparate la grătar, ciuperci și legume, asezonate cu murături, bulz, pomana porcului, piftie și salată de Boeuf, varză călită, păstrăv cu mămăligă și mujdei, kurtos kolacs, de toate și pe degustate cum cere tradiția, spun organizatorii care promit show-uri culinare live cu bucătari talentați și iscusiți.

Pentru cei care pun accent pe autenticitate, la târg îi vor găsi pe cei mai pricepuți meșteri și artizani din toate colțurile țării care aduc cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională, ii și lână impaslita, icoane și vitralii, jucării și țesături.

Nu vor lipsi obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, valnice, mobilier țărănesc, fețe de masă și covoare.

Târgul Crăciun Țărănesc va fi deschis zilnic, de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar accesul este gratuit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol