2 martie 2024, 16:33

Craiova, 1-3 decembrie, Festivalul Internaţional Adrian Păunescu

Ediția a 8-a a Festivalului Internaţional Adrian Păunescu are loc la Craiova în zilele de 1, 2 și 3 decembrie. ”Pentru toți cei care mai cred că muzica și poezia nu au ecou în zadar, această nouă întâlnire aduce, pe lângă evenimente excepționale pe afișul fiecărei seri, cele două concursuri care deja ne-au făcut prezenți în viețile oamenilor, ani și ani la rând: Concursul Internațional de Poezie și Concursul de Muzică Folk, ambele premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri„, se arată în comunicatul trimis de Fundaţia Culturală Iubirea.

Program

Festivalul debutează pe 1 decembrie, în Piața Frații Buzești, iar pe scenă vor urca Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu și trupa TOTUȘI (Rareș Suciu și Ionel Tănase), Mădălina Amon, Magda Puskas, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Emeric Imre, Cătălin Stepa, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Generația Folk, Mircea Baniciu.

În a doua zi, pe 2 decembrie, de la ora 11.00, se va desfășura o nouă ediţie a Concursului de Muzică Folk, iar de la ora 19.00, la Teatrul Național Marin Sorescu, un spectacol de excepție, cu Horațiul Mălăele, care-l va avea invitat pe Nicu Alifantis.

Pe 3 decembrie, după o vizită la casa părintească din Bârca, de la ora 19.00, în sala mare a Filarmonicii Oltenia Craiova, craiovenii se vor întâlni cu excepţionalul Dorel Vișan, care va susţine un recital în care-l vom asculta şi pe folkistul Marius Bațu, pentru încă o seară de muzică și poezie, de actorie și adevăr, de da și de nu, de viață și de eternitate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol