14 aprilie 2024, 20:34

Craiova va avea un nou stadion cu bani de la stat

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat miercuri procedura de achiziţie publică pentru construirea Centrului „Stadionul Tineretului” din Craiova, valoarea estimată a contractului de lucrări ridicându-se la aproape 54 de milioane de euro, inclusiv TVA, transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile (PSD), noul complex va include un velodrom interior, amenajat în conformitate cu standardele competiţionale ale Uniunii Internaţionale de Ciclism.

„Publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a procedurii privind construirea primului velodrom indoor din ţară, parte a unui centru care mai cuprinde spaţii pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an. Construcţia a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane şi va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfăşurarea de competiţii la nivel internaţional, suprafeţe de joc modulare, dar şi o zonă pentru concerte şi alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament şi de tratament pentru sportivi, magazine şi locuri de parcare. Termenul de finalizare a investiţiei este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Contractul are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la data de 6 februarie 2024.

Noul complex, o construcţie cu subsol, parter şi 3 etaje, va avea o suprafaţă totală de peste 34.000 de metri pătraţi şi va asigura condiţiile necesare pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, ciclism, dar şi volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.

Foto: CJ Dolj


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol