14 iunie 2022, 8:59

„Cred că trebuie să respectăm țara în care trăim acum”. Un grup de refugiați din Ucraina învață româna

Lecții de română la bibliotecă. Mai mulți refugiați din Ucraina, care trăiesc în municipiul Focșani, s-au înscris la cursuri, dornici să decopere cultura țării care-i adăpostește în vreme de război. Unii speră să-și ocupe astfel timpul și să treacă mai ușor peste despărțirea de cei dragi. Alții fac asta din respect pentru românii care le-au întins o mână de ajutor.

Cursurile de Limba română sunt organizate la Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu. Lecțiile sunt dificile, pentru că se folosește engleza ca limbă intermediară.

Svetlana este din Nicolaev. Până să înceapă războiul a fost muzeograf în Odesa. Ea s-a înscris la cursurile de limba română din respect pentru ajutorul pe care-l primesc ucrainenii la noi în țară.

Cred că trebuie să respectăm țara în care trăim acum și cu plăcere vreau să învăț limba română, pentru că trebuie să respectăm oamenii și această țară. Chiar vreau să vorbesc româneşte, să învăț limba română și să trăiesc alături de români.”, declară Svetlana potrivit stiri.tvr.ro.

Cursurile de limba română sunt o provocare și pentru refugiați, dar și pentru organizatori.

Lecțiile sunt structurate în funcţie de gradul de dificultate, conform cadrului european de referinţă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol