3 martie 2024, 7:53

Crematoriu modern la Viena: pereți video de patru metri și transmisie live de la incinerare

După doi ani de construcție, a fost inaugurată extinderea crematoriului din Simmering, Viena. Printre altele, aceasta dispune de un perete video și poate transmite incinerarea prin livestream.

Crematoriul extins oferă o sală de adio luminoasă, spațiu pentru parastase și o cameră pentru a-și lua rămas bun în cel mai apropiat cerc familial direct la foc. În viitor, pereții video cu o lățime de patru metri vor oferi posibilitatea de a reda retrospective ale vieții celor decedați.

Pentru cei care nu își pot lua rămas bun în persoană, există opțiunea de a transmite incinerarea prin livestream, scrie heute.at.

O mare importanță a fost acordată distanțelor scurte, infrastructurii durabile și ofertelor inovatoare deja menționate pentru o despărțire individuală. Toate zonele sunt accesibile fără bariere.

Ponderea incinerărilor în Viena a crescut în ultimii ani. “Prin extinderea crematoriului, răspundem cererii și modernizăm semnificativ incinerarea în Viena. În acest fel, nu numai că facem încă un pas în direcția furnizării de servicii pentru public, dar oferim și un spațiu nou și elegant pentru a ne lua rămas bun de la cei dragi care au murit cu demnitate”, a explicat consilierul municipal Hanke.

A spune la revedere de la cei dragi cu demnitate, a spus el, se află în centrul tuturor serviciilor oferite de Cimitirele din Viena. “În același timp, lucrăm în mod durabil până la sfârșit. Acest lucru se reflectă în opțiunile nou create la crematoriu. Să vă găsiți ultimul drum individual, chiar acasă, la Viena – asta le oferim tuturor celor care aleg incinerarea”, a adăugat Renate Niklas. Capacitățile crematoriului vor fi extinse prin noua clădire.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol