9 septembrie 2023, 9:02

“Vom avea una-două săptămâni de creştere a numărului cazurilor COVID, după care vom reveni la normal”

În momentul de faţă, în România se înregistrează în jur de 1.000 de cazuri pe zi de infectări cu noul coronavirus, cifră în evidentă creștere față de săptămânile anterioare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede că în următoarele una-două săptămâni creșterea va continua, după care situaţia ar trebui să revină la normal.

Măsuri

„Măsurile sunt cele care se iau în mod obişnuit când discutăm despre o boală transmisibilă pe cale respiratorie. Fiecare unitate sanitară ia măsuri interne legale pentru a limita transmiterea în spital, gruparea pacienţilor, în funcţie de situaţie. Avem în jur de 1.000 de cazuri pe zi în momentul de faţă, dar nu discutăm decât despre o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecţioase. Dar măsurile care se iau şi în cazurile de gripă, de exemplu, sunt similare şi pentru infecţia cu noul coronavirus. Probabil că vom mai avea una-două săptămâni de creştere şi ulterior situaţia va începe să reintre în mormal”, a mai afirmat ministrul.

Creştere a numărului cazurilor COVID. Cifre

Conform raportării de marți, 5 septembrie, la acel moment erau 583 de persoane cu COVID-19 internate în unităţile sanitare de profil. 45 dintre acestea erau la ATI.

Din totalul pacienţilor internaţi, 110 erau minori, 108 fiind internaţi în secţii şi doi la ATI.

În ultima săptămână au fost raportate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică 12 decese – cinci bărbaţi şi şapte femei, toţi prezentau comorbidităţi, iar trei erau vaccinaţi anti-COVID.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol