29 noiembrie 2021, 10:13

Crime, șantaje, revolte, conspirații și lovituri de stat în serialul “Paris Police 1900”

Un nou serial, care va avea premiera pe 7 octombrie, ne promite să facem cunoștință cu perioada La Belle Époque într-o accepțiune mai puțin obișnuită  – crime, șantaje, revolte, conspirații și lovituri de stat.

Serialul “Paris Police 1900” este o producție Canal+ Création Originale și va putea fi vizionat pe Focus Sat TV, luni și joi de la orele 22.00.

Creat de celebrul autor de benzi desenate Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock“,„I Am Legion”,„Il était une fois en France”), serialul este un thriller de opt episoade care dezvăluie o versiune noir,  plină de rafinament, sângeroasă și palpitantă a perioadei anilor 1900, total diferită de accepțiunea generală despre La Belle Époque.

Univers fascinant

Producătorii alături de regizorul Julien Despaux, au creat un univers fascinant, cu decoruri concepute sub atenta supraveghere a lui Pierre Quefféléan (câștigător al premiului César – 2018 pentru cele mai bune decoruri pentru filmul „Au revoir là-haut”/ „La revedere acolo sus”), costume și accesorii ce aduc rafinament și savoare personajelor, alese de Anaïs Romand (câștigătoarea mai multor premii César pentru costume), elemente ce construiesc specificul epocii și întregesc povestea. Foarte riguros documentat și stilizat, cu o distribuție inspirată și o intrigă bine construită, Paris Police 1900 combină perfect ficțiunea cu istoria și investigațiile.

Producția a avut un buget impresionant de 16 milioane de euro.

Paris Police 1900. Despre ce e vorba

Serialul începe cu momentul morții președintelui francez Felix Faure în brațele amantei  sale. Prinsă între grupările de extremă dreaptă și anti-semite, în pragul anarhiei, aflată sub “dictatura” patriarhatului, Franța nu s-a dovedit a fi niciodată atât de slăbită și cu o societate atât de refractară la schimbare. Pentru că situația tinde să escaladeze după tragica descoperire a trunchiului unei femei tinere într-o valiză care plutea pe Sena, șeful poliției ieșit la pensie, Louis Lépine (Marc Barbé), este repus în funcție urgent pentru a restaura ordinea în Paris.

Tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte, câștigător al titlului Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film Vilnius – ediția 2020, pentru rolul din filmul „Tu mérites un amour”)aflat la prima sa anchetă a unei crime, decide să lanseze o investigație chiar în sediul central al poliției. Pe de altă parte, Joseph Fiersi (Thibaut Evrard), un ofițer corupt cunoscut pentru șantaj și ucigaș plătit de polițiști sub acoperire, devine extrem de interesat de investigație și recurge la ajutorul curtezanei Meg Steinheil (Evelyne Brochu), care va începe să spioneze pentru el. În Parisul unde crimele și păcatele se amestecă cu opulența și puritanismul,o serie de personaje fascinante se vor intersecta și își vor uni forțele pentru a salva Franța.

Testare gratuită, 7 zile

Cum vor putea aceste personaje să colaboreze pentru a salva viitorul unei epoci? Vezi în Paris Police 1900, din 7 octombrie, câte două episoade, de la ora 22:00, premieră în România la Focus Sat TV!

Serialul poate fi văzut și cu ajutorul pachetelor online Play TV sau Play TV Extra, în prima fază testând gratuit aplicația Focus Sat timp de 7 zile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.