16 iunie 2024, 22:22

Criză ecologică: Un designer român îi învaţă pe spanioli să realizeze ţinute din materiale reciclabile

Avem români de succes peste tot pe glob. Este și cazul unui designer de modă român, care i-a învăţat recent pe spanioli să realizeze ţinute din materiale reciclabile.

Designerul crede că oricine este pasionat de modă şi ştie cum să îşi realizeze haine din materiale reciclabile poate să facă acest lucru, în special dacă crearea lor îi „distrează în mod special”.

Alina Gurguță, care este şi lector la Universitatea Națională de Arte București, a susţinut atelierul de modă „ReFashion, ReCycle, ReUse, ReInterpretation” pentru studenţii de la Universitatea Carlos III din Madrid şi tinerii de la centrul Dejóvenes Leganés, scrie Greennews.ro.

„În baza informațiilor prezentate la început, cursanții și-au lăsat frâu liber imaginației și au creat outfituri purtabile din diferite materiale reciclabile: pungi, ambalaje, sticle de plastic, capsule de cafea, haine vechi etc.

Centrul Dejovenes Leganes ne-a pus la dispoziție spații de lucru, materiale, mașini de cusut și ustensile specifice de croitorie. Toate costumele finalizate în urma workshopului au fost speciale, deși destul de diferite, căci fiecare dintre participanți și-a transpus o parte din personalitate în outfitul creat”, a spus Gurguţă pentru Green News.

Aceasta a adăugat că un costum realizat din pungi i-a atras cel mai mult atenţia, datorită modului original în care creatoarea și-a pus amprenta și a scris cu markerul mesaje pe fiecare clin al rochiei.

Designerul crede că oricine este pasionat de modă şi ştie cum să îşi realizeze haine din materiale reciclabile poate să facă acest lucru, în special dacă crearea lor îi „distrează în mod special”.

Gurguţă a fost singurul trainer care a participat la eveniment, parte a Festivalului de culturi urbane FLIPAS, după ce a acceptat invitaţia Institutului Cultural Român de la Madrid.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol