13 ianuarie 2023, 4:05

Criza Vaccinurilor. Unele persoane  programate după 28 ianuarie vor fi amânate cu 10 zile

Situația provocată de Pfizer, care a livrat mai puține vaccinuri decât trebuia a dat peste cap programările.  Există un deficit de 117.000 de doze de vaccin, a adeclarat Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță. Drept urmare, singura șansă este amânarea.

Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, într-o conferință de presă că în acest moment România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin, astfel că din 28 ianuarie se amână cu 10 zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale.

Unele persoane  programate după 28 ianuarie vor fi amânate cu 10 zile. Este vorba de persoanele programate care deservesc activități esențiale.

Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că într-o săptămână am recepționat cu 53% mai puține doze decât trebuia, adică cu peste 90.000 mai puțin. Soluția noastră: începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane.

“Perioada dificilă pentru noi este până în 15 februarie. E nevoie de solidaritate și trebuie să avem răbdare.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai spus că obiectivul de a vaccina până la sfârșitul lui martie 1,2 milioane de persoane se menține.

“Până la sfârșitul lunii martie trebuie să vină restul de doze până la 2,5 milioane de la Pfizer și 430.000 de la Moderna. Dacă se aprobă vaccinul AstraZeneca, până la finalul lunii martie ar trebui să primim încă 1,2 milioane de doze.”, a spus și secretarul de stat Andrei Baciu.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol