Tot mai multe produsele românești trec granița. Produsele de panificație sunt exportate în UE dar și în state non-UE, inclusiv în Statele Unite ale Americii.
Croissantele dintr-o fabrică din Turda ajung chiar și în Franța, Belgia, iar celebrii biscuiți cu cremă, eugeniile, trec Oceanul și se găsesc pe rafturile magazinelor din New York sau Chicago. Președintele Rompan, Aurel Popescu, susține că exportăm din ce în ce mai mulți cozonaci și paste. Cu toate acestea, în balanța comercială cu produse agroalimentare „preparatele pe bază de cereale” se regăsesc printre cele care contribuie la adâncirea deficitului, informează fermierinromania.ro.
„Trebuie văzut ce trece INS la preparate pe bază de cereale pentru că, din punctul de vedere al panificației, ce importăm și exportăm. E ceva care efectiv ne scapă”, afirmă președintele Rompan.
Citește mai multe pe Fermier în România
sursa foto:lauralaurentiu.ro
Comentariile sunt oprite pentru acest articol