29 noiembrie 2022, 13:48

Exemplu de răbdare: croșetarea frunzelor uscate (FOTO)

Artiștii contemporani își extind creativitatea și inventivitatea utilizând materiale neobișnuite. De la pietre și ziare vechi până la capace de canal, opțiunile sunt nesfârșite. Dar arta croșetatului a fost fidelă instrumentelor sale tradiționale – fire, cârlige, ace, foarfece. În timp ce alte forme de arte creative adoptă noi materiale, croșetatul nu s-a schimbat atât de mult de-a lungul anilor. Dar asta este pe cale să se schimbe acum.

Susanna Bauer din Marea Britanie încă mai folosește fire, cârlige și ace. Dar, în afară de aceste instrumente tradiționale de croșetat, ea folosește și un material surprinzător – frunzele uscate.

Frunzele fragile cu fire subțiri de bumbac țesute fin arată uimitor. Arta croșetatului cu frunze uscate necesită o mână stabilă și multă răbdare. Combinând fragilitatea frunzelor și puterea firului țesut, Bauer dezvăluie frumusețea delicată a naturii.

Ea începe prin a colecta frunzele de toamnă și a le sorta în funcție de compoziția lor. În mod natural, frunzele uscate s-ar descompune din cauza vremii, a expunerii la razele ultraviolete (UV), a insectelor și a microorganismelor. Mai mult, Bauer nu acoperă și nu tratează frunzele cu nimic pentru a le face ferme. În schimb, ea păstrează frunzele uscate în spatele sticlei de calitate, pentru a le menține uscate și departe de insecte sau microorganisme. În plus, sticla filtrează razele UV de la soare pentru a conserva frunzele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol