28 noiembrie 2022, 14:44

CTP: “Până să intre în Ucraina, Rusia deținea o armă psihologică foarte puternică, Armata Roșie virtuală. Acum toată lumea a văzut tigrul de hârtie”

La Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre starea armatei ruse, care a ieșit la iveală odată cu invazia Ucrainei.

Gazetarul crede că cea mai mare greșeală comisă de Putin este că a scos Armata Roșie la vedere și o lume întreagă a putut să vadă “performanțele” ei militare.

“În România nu va avea loc un război convențional cu Rusia. Și spun asta bazându-mă nu numai pe acțiunea puternică și eficientă de descurajare din partea NATO, adică tot ce a făcut NATO pe linia asta estică, acum. Este o puternică descurajare. A transmis cu Blinken în Moldova, cu Kamala Harris în Polonia, în România, a transmis clar Moscovei: „Nu faceți un pas aici, pentru că – e clar -, aveți de-a face cu noi, din momentul ăla”.

Dar mai este un raționament dincolo de aceste fapte.

Ce s-a întâmplat cu Rusia, acum? Păi, s-a întâmplat următorul lucru: până să intre în Ucraina, Rusia deținea o armă psihologică foarte puternică, și anume Armata Roșie virtuală. Ca pe computer, în jocurile alea, Warcraft, sau ce se joacă pe acolo. „Noi suntem tancurile sovietice”, „noi suntem Armata Roșie, care strivim pe oricine în 24 de ore”…

Eee, și acum, cea mai mare greșeală comisă de Putin este că a scos Armata Roșie la vedere, domne! Și a putut să vadă o lume întreagă ce e Armata Roșie, de fapt.

Și este, potrivit unei vechi expresii chinezești, pe care a consacrat-o Mao Zedong – „un tigru de hârtie”. Asta este! S-a văzut, vă dați seama că o lume întreagă, de experți, de analiști militari, toți au fost cu ochiul pe teatrul de operațiuni de acolo, și-au luat notițe…”

Iată un fragment video…

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol