1 septembrie 2023, 11:27

”Cu lectura dai lovitura”- hub cultural într-un sat din Suceava

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi lansează proiectul educațional ,,Cu lectura dai lovitura”. Pe 15 martie, ȋn satul Cumpărătura, județul Suceava, a inaugurat un hub cultural, cu o bibliotecă, sală de lectură, sală de pictură și un colț cu instrumente muzicale, ȋntr-un container de 13 x 2,5m.

Acesta este un proiect pilot, pe care Ștefan Mandachi intenționează să ȋl implementeze ȋn toate județele țării împreună cu alți parteneri, interesați să multiplice proiectul educațional. Este o inițiativă non-profit, ce are drept obiective promovarea culturii, a cititului și dezvoltarea creativității românilor.  spune Ștefan Mandachi.

Noul hub cultural, gândit și finanțat de Ștefan Mandachi, se află ȋn satul Cumpărătura, județul Suceava, și este amplasat ȋntr-un container de 13 x 2,5m. Prima ȋncăpere este o bibliotecă, unde oamenii sunt ȋncurajați să vină să citească, să doneze și să ia cărți acasă.

Principiul de funcționare este unul simplu – iei o carte, pui alta ȋn loc. Se mai pot dona, de asemenea, jucării pentru copii și mâncare pentru animale. Ȋn sala EEE – Enescu, Eliade, Eminescu sunt scaune și mese, instrumente muzicale, obiecte pentru pictură și scris, scrie Monitorul de Botosani.

,,Vreau ca locul acesta să dezvolte creativitatea și să-i unească pe oameni. De aceea vom avea o serie de proiecte originale ȋn interior, pe care le realizăm ȋmpreună, de la romanul din container, la poem, la film și pictură, proiecte cu autori multipli. Fiecare persoană care ne vizitează este ȋncurajată să ȋși lase amprenta personală, printr-un text, desen, imagine sau filmare.

Poți filma o secvență, următorul vizitator va realiza altă secvență și așa mai departe, până la final, când, poate, vom realiza un adevărat film documentar. Conceptul poate fi văzut și ca un test. Containerul nu va avea nici personal de curățenie, nici de pază, timp de 100 de zile. Vizitatorii sunt responsabili 100% de buna funcționare și sunt curios cum va arăta acest lăcaș după trei luni”, explică Mandachi.

Ȋn funcție de rezultate, acesta va fi replicat ȋn toate județele țării, alături de parteneri, ca parte a proiectului educațional inițiat de Ștefan Mandachi. Ȋn ultimul an, antreprenorul a realizat patru educasturi și peste 70 podcasturi pentru educație antreprenorială și spirituală. Ȋn același timp, a creat trei produse pentru dezvoltare personală – Caietul Visurilor, Caietul de Strategie și o carte cu citate – despre care spune că ,,sunt instrumente unice, extrem de eficiente, care vor schimba viața și vor deschide infinite posibilități de creștere celor ce le vor accesa”.

Caietul Visurilor este disponibil ȋn containerul din Suceava și poate fi completat, ȋn mod gratuit, de către vizitatori.

Ȋn 2023, mai urmează lansarea mentorMAG, platformă de e-learning cu lecții personalizate pentru antreprenorii începători, în special elevi și studenți.

Ștefan Mandachi este unul dintre cei mai urmăriți antreprenori români în mediul online, canalele sale despre educație antreprenorială având o comunitate de 480.000 urmăritori pe Facebook, 137.000 subscribers pe Youtube, 121.000 de urmăritori pe TikTok și 108.000 de urmăritori pe Instagram.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol