5 aprilie 2020, 22:23

Cu un copac nu faci pădure, dar cu o țară? Începe o campanie de împădurire fără precedent în România

În cadrul campaniei „Românii plantează! O pădure cât o ţară” 11 mii de hectare vor prinde viaţă.

Ministerul Mediului dă startul celei mai mari campanii de împădurire la nivel naţional. În ultimii ani, în România, s-au tăiat ilegal milioane de metri cubi de lemn, iar Comisia Europeană a luat măsuri.

Se va începe în judeţele unde au avut loc cele mai mari defrișări și anume în Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita şi Bistriţa. Vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero, iar 7.000 de păduri tinere vor fi completate, anunță stiri.tvr.ro.

Astăzi, peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Efectele acestei campanii vor putea fi resimţite peste 10 sau chiar 20 de ani, iar plantările vor începe pe 21 martie şi vor fi făcute cu personal silvic şi voluntari.

sursa foto: 7iasi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.