13 august 2020, 14:20

Cum a ajuns o biserică să devină casă pentru doi tineri britanici. Altarul a fost transformat în dormitor FOTO

Un cuplu a decis să depășească toate barierele arhitecturii, transformând o biserică veche în locuință. Lăcașul de cult are acum living în fostul naos al bisericii și altarul ține acum drept dormitor.

Construită în anii 1790 Kyloe, nordul Angliei, Biserica Sf. Nicolae a fost abandonată, iar anii au transformat-o într-o ruină. Cu toate acestea, se pare că an Bottomley şi Sally Onions, cuplul care s-a decis să cumpere biserica a văzut potențial în ea și au transformat-o în propria casă de locuit. Proprietatea a fost achiziționată în 2002, iar reamenajarea a necesitat investiția a unor sume considerabile de bani, dar și timp, menționează Adevărul.

Sursă Foto: adevarul.ro

Odată ce au început redecorarea bisericii, aceștia nu au vrut să piardă stilul arhitectural specific secolului al XVIII-lea, ci au adus doar mici modificări pentru a o transforma într-un loc mai confortabil. Au refăcut elementele de susținere a bisericii, dar au renovat și alte elemente cheie, cum ar fi tavanele boltite şi vitraliile originale şi au menţinut structura inițială a bisericii.

Sursă Foto: adevarul.ro

Lăcașul de cult dispune acum de un living spațios așezat în fostul naos al bisercii, de o baie cu vitralii imense, dar și de un dormitor de invidiat așezat în fostul altar, care are acum și un pat de dimensiuni regale.

Sursă Foto: adevarul.ro

Mai mult decât atât, se pare că tinerii au păstrat o mare parte din scaunele originale din biserică, care au fost reamenajate și amplasate în toată casa. Bisericii i-a fost atribuit și un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pentru că acest lucru nu este suficient pentru un spațiu atât de generos au montat și șase calorifere victoriene din fontă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. typhoon

    5 septembrie

    Nu inteleg un lucru in ceea ce priveste religiosii ACESTIA …de ce nu sunt despagubiti…unde se duc atatea fonduri stranse de prelatii bisericii ..nu conteaza care din ei…anglicani ,catolici, ortodocsi..etc
    Cum se mai defineste sacrul ,misterul si divinul ? Un loc unde de 200 de ani lumea a stat ingenunchiata si au rostit infinite rugaciuni.
    Au ajuns sa se ”dezbotezeze” prin aceasta.Totul trebuia transformat intr-un sit istoric ,un loc de neatins……borfasii asa zisi prelati au preferat banul in interes personal….

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.