3 iunie 2020, 17:09

Cum a arătat anul 2017 în imagini

Despre anul 2017 se spune că a fost un an „greu”, plin de evenimente cu un impact major asupra lumii, dar care ne-a demonstrat încă o dată că umanitatea, compasiunea și iubirea față de ceilalți reprezintă „armele” cu ajutorul cărora oamenii pot lupta împotriva tuturor provocărilor. Anul 2017 a schimbat fața lumii pentru totdeauna, aducând în lumina reflectoarelor noi personaje, noi întrebări care își caută răspunsuri și alte semnale de alertă de care trebuie să ținem cont.

The New York Times a realizat o scurtă retrospectiva în imagini a acestui an, așa că am făcut și noi o selecție a celor mai importante evenimente care au marcat lunile ce au trecut și care ar trebui să ne amintească de câte o lecție pe care omenirea a avut-o de învățat. Totodată, ne dorim să ne amintim cu drag de acele momente frumoase care au făcut din acest an, unul cu siguranță memorabil.

Ianuarie

Donald Trump (al 45-lea președinte al Statelor Unite) a dansat pe melodia „My Way” cu soția sa, Melania, la balul său de inaugurare în funcție.

 

Marșul femeilor de la Washington în ziua în care Trump a primit oficial funcția. Acesta a fost unul dintre cele mai mari proteste organizate în întreaga lume. 

Februarie

Reacția publicului la încurcatura de la Premiile Academiei. Premiul pentru cea mai bună imagine a fost anunțat pentru prima dată pentru filmul „La La Land”, dar a mers de fapt la „Moonlight”.

Martie

Oamenii s-au adunat în Piața Trafalgar, după ce cinci persoane au fost ucise și 40 rănite într-un atac terorist petrecut pe Podul Westminster.

 

Rămășițele montate ale lui Lonesome George, care a murit în 2012, la aproximativ 100 de ani. Specia lui a murit odată cu el.

Aprilie

Ora de masa la o tabăra militară a infanteriei. Optsprezece femei au absolvit, devenind astfel primii soldați de infanterie din armată.

Mai

Suporterii lui Emmanuel Macron după ce acesta a învins-o în mod decisiv pe adversara sa de extrema dreaptă, Marine Le Pen, în alegerile prezidențiale din Franța.

Iunie

Cheryl Stewart pregătindu-se de „The New York Pride March.”

Iulie

Un optometrist voluntar care lucrează la cea mai mare clinică de sănătate gratuită a națiunii. A atras mai mult de 2.000 de persoane la un târg de la Appalachia.

August

Urmărind eclipsa totală a soarelui care a străbătut mare parte din Statele Unite și a atras mulțimi de spectatori.

Septembrie

Voluntarii au adunat molozul dintr-o clădire prăbușită din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 7,1 metri, care a ucis mai mult de 360 de persoane.

Octombrie

Actrita Rose McGowan vorbind despre mișcarea #MeToo împotriva hărțuirii și asaltului sexual în timpul Convenției femeilor.

 

O femeie purtând un steag catalan mergând pe o stradă plină de buletine de vot. Confruntările și haosul au marcat votul regiunii pentru independența față de Spania.

Noiembrie

Pictura lui Leonardo da Vinci, „Salvator Mundi”, expusă la două zile înainte de a fi vândut pentru 450,3 milioane de dolari.

 

Un vizitator al galeriei „Longing for Eternity” – o instalație cu lumini intermitente și un efect caleidoscopic realizat de artistul Yayoi Kusama.

Decembrie

Copii la un târg de Crăciun


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.