20 iunie 2024, 1:38

Cum a încercat Guvernul PSD-ALDE să manipuleze ideea protestului prin minciuni și cum s-au încurcat în ele

Data de 10 august probabil va rămâne veșnic în istoria țării, o zi plină de haos și durere. Cum era de așteptat, acest eveniment nu a fost mediatizat în scopuri nobile, ci s-a dorit politizarea și unor „fapte” inexistente.

După prima zi a protestului, se zvonea că femeia-jandarm, despre care toată țara aflase deja că fusese bătută, riscă să rămână paralizată, asta până când, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a ieșit public și a confirmat bănuielile, chiar dacă știrea era falsă. În aceeași declarație, Militaru a ținut să specifice faptul că cea mai grea sarcină a sa a fost definită de momentul în care a fost nevoie să anunțe familia tinerei de o posibilă fractură cervicală.

Cel mai interesant din toată această situație, este faptul că niciodată nu s-a suspectat de o asemenea afecțiune, motiv ce ne face să gândim că probabil intențiile care s-au aflat la baza declarației purtătorului de cuvânt nu au fost întocmai cele mai sincere, întrucât, a afirmat lucruri total neadevărate.

Lumină în acest caz a făcut patru ore mai târziu, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care declara:

„Nu are ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat…”

În altă ordine de idei, Viorica Dăncilă sugera că S.R.I, nu a oferit date cu privire la prezența huliganilor în Piața Victoriei la protestul de vineri seara, însă, surpriza a fost atunci când S.R.I a răspuns, printr-o postare publică în care o contrazic, afirmând următoarele:

„Directorul S.R.I i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de S.R.I au fost transmise operativ structurilor M.A.I, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia S.R.I are desemnat un reprezentant.

Iar la final, să n-o uităm pe doamna Carmen Dan, Ministru de Interne, ale cărei declarații stau sub semnul întrebării.

Până spre ora 22:00 au fost repetate în mod repetat somații verbale prin intermediul mijloacelor de amplificare sonoră, ultima somație fiind efectuată la ora 22:12, lăsându-se timp protestatarilor să disperseze până la ora 23:11, când a fost declanșată intervenția în forță.”

Desigur că și acest mister a fost deslușit. Astfel, jandarmeria nu s-a asigurat de faptul că semnalele sonore pot fi auzite de toți participanții la protest, așa că doar cei din primele rânduri au putut auzi că piața va fi evacuată, ba mai mult, nici presa nu a fost anunțată în mod oficial.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol