27 septembrie 2020, 1:19

Cum alegi ochelarii în funcție de forma feței

La prima vedere, alegerea ochelarilor pare simplă. Însă, nu toate ramele se potrivesc oricărei fețe, astfel trebuie să alegem ochelarii după mai multe criterii.

Fața ovală

Probabil cea mai intalnita forma a fetei si considerata a fi ideala, forma ovala este caracterizata de fruntea si obrajii rotunjiti. Echilibrata de sus pana jos, pe fata ovala se potrivesc in general toate tipurile de forme de rame. Daca ai fata ovala si pometii obrajilor proeminenti, contrabalanseaza aceasta forma a chipului cumparand ochelari ai caror rame sunt ingrosate in partea de sus.

Forma patrata

Fetele patrate sunt definite de o frunte lata, patrata si maxilare puternice. Scopul ramei este sa echilibreze aceste caracteristici, deci vom alege rame cu forme ovale sau rotunde. Acestea vor crea aparenta de alungire a fetei, punand in valoare partea de sus a acesteia. In plus, linia sprancenelor se va incadra foarte placut cu acest tip de rama.

Fata rotunda

Fetele rotunde se pot recunoaste dupa faptul ca sunt de obicei echilibrate ca lungime si latime, cu obraji rotunzi si frunte lata. Pentru acest tip de fata cele mai potrivite sunt ramele care au unghiuri si forme ascutite deoarece acestea contrasteaza cu forma fetei, definind-o mai bine si dand impresia de alungire a acesteia.

Astfel, ramele rectangulare sunt alegerea potrivita pentru acest tip de fata, principiul fiind ca orice atrage atentia asupra ochilor este binevenit.

Fata in forma de inima

La o fata in forma de inima vom putea recunoaste cu usurinta o frunte lata, un maxilar si o barbie mici. Ramele de ochelari potrivite vor minimiza latimea partii de sus a fetei echilibrand-o prin accentuarea partii de jos a acesteia.

Vom cauta o rama fara contur sau cu forme mici si usor patrate, astfel incat sa nu stricam echilibrul fetei. Ca regula generala, pentru acest tip de fata este indicat sa alegem rame inguste.

Fata trapezoidala

Daca ai fruntea lata si barbia ingusta – ochelarii de tip aviator sau ochelarii fara rame sunt alegerea perfecta. Ochelarii de tip aviator  sunt potriviti pentru a oferi echilibru unui chip cu fruntea lata si cu barbia ingusta, datorita formei dn partea de jos a ramelor. Si ochelarii fara rame pot fi o solutie, deoarece nu subliniaza si mai mult partea de sus a fetei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.