5 august 2021, 6:54

Cum arată cel mai înalt bloc de apartamente din Uniunea Europeană

Cel mai înalt bloc de apartamente din Uniunea Europeană a fost construit în Spania. Construcția, uriașă pentru continentul european, a fost finalizată după 17 ani de la apariția proiectului, are 187 de metri și 45 de etaje, potrivit The Guardian.

Denumită ”Intempo” și ridicată în Benidorm, stațiune considerată un fel de Miami al coastei Mediteranei, clădirea este formată din două turnuri gemene și are cel mai rapid lift din Spania, care se ridică cu o viteză de 4,2 metri pe secundă, ajungând la ultimul etaj în 52 de secunde.

Cele două turnuri sunt legate în partea de sus de o structură în formă de diamant, unde prețul unui penthouse este de aproximativ două milioane de euro. În celelalte părți ale clădirii, prețurile încep de la 257.000 euro pentru un apartament.

Acum, momentul inaugurării clădirii ar părea foarte prost ales, fiindcă stațiunile, cum ar fi Benidorm, au suportat cu greu scăderea numărului turiștilor de pe alte continente.

Cu toate astea, potrivit „Uniq Residential”, 100 din cele 256 de apartamente ale „Intempo” au fost vândute dinaintea finalizării, circa 60% spaniolilor, iar restul către ruși, scandinavi, belgieni sau germani.

Interesant este însă că britanicii, care reprezintă 40% din vizitatorii Benidormului, nu se vor muta în uriașul ansamblu rezidențial după Brexit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.