10 decembrie 2023, 19:13

Cum arată certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a. Publicul a aflat despre moarte la 3 ore după producerea acesteia

Marea Britanie a publicat joi certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a, acesta arătând că publicul britanic a fost informat despre moartea reginei în vârstă de 96 de ani la 3 ore după ce aceasta s-a stins din viață, relatează Reuters.

Certificatul a fost publicat de către Arhivele Naționale din Scoția, acesta notând că regina Elisabeta s-a stins din viață la ora 15:10, ora locală, în data de 8 septembrie la Castelul Balmoral.

Palatul Buckingham publicase un comunicat la scurt timp după ora 12:30 în care anunța că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a reginei și că ea va rămâne sub supraveghere medicală.

Membrii familiei regale au fost chemați la Balmoral, decesul reginei fiind anunțat la ora 18:30.

Ea și-a îndeplinit ultima îndatorire oficială, numirea lui Liz Truss în funcția de premier, cu doar două zile înainte. De altfel, ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață au fost realizate la întâlnirea dintre aceasta și noul premier conservator de la Londra.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol