30 decembrie 2023, 14:01

Cum arată Dacia Spring, prima Dacia electrică. Principalele caracteristici + VIDEO

Noua Dacia Spring a fost prezentată oficial, în această după-amiază, în cadrul evenimentului Renault eWays. Este una dintre cele mai ieftine mașini electrice din piața auto. Să vedem cum arată Dacia Spring!

Derivat al modelului Renault City K-ZE

După cum deja se suspecta, Dacia Spring este un derivat al modelului Renault City K-ZE, comercializat pe piața din China. Dar să vedem, pe scurt, care sunt principalele caracteristici.

Designul este proaspăt, iar combinațiile de culori sunt inovative.

Autonomia este undeva pe la 200 km. Se putea mai bine, la fel cum se putea mai rău.

Cum arată Dacia Spring. Dimensiuni, baterie

Design interesant, faruri LED înguste, care integrează daylight-urile. În spate, stopuri LED in forma literei Y (culcată, de fapt un dublu Y).

Dimensiuni – măsoară 3,73 metri în lungime, 1,62 metri în lățime (fără oglinzile laterale) și 1,51 metri în înălțime, având un ampatament de 2,42 metri.

Garda la sol este de 150 mm. Portbagaj. Nu mai puțin de 300 de litri. Este reconfigurabil prin rabatarea banchetei spate. Atenție – are 4 locuri și nu 5!

Bateria Li-Ion are o capacitate de 26,8 kWh. Dacia promite 225 km în ciclul combinat WLTP și 295 km în ciclul urban. Motorul electric de 45 CP (33 kW) asigură performanțe decente pentru traficul urban, cu o viteză maximă de 125 km/h.

Încărcarea bateriei se face în mai puțin de o oră (0-80%) de la priză rapidă de 30 kW, dar durează 5 ore pentru o încărcare completă la un wallbox de 7,4 kW. În cazul unei prize casnice normale, timpul de încărcare este de 14 ore.

Buton ECO de pe planșa de bord, care limitează puterea la 23 kW (în loc de 33 kW) și viteza maximă, la 100 km/h. Și astfel crește autonomia cu 10%.

Cum arată Dacia Spring. Infotainment. Variante

Gadget. Sistem de recunoaștere vocală Google sau Apple .

Infotainment. Sistemul multimedia Media Nav cuprinde un touch screen de 7”, sistem de navigație, radio DAB, conexiune Bluetooth, o priză USB și este compatibil Apple Carplay și Android Auto.

Există și o versiune cargo, fără banchetă spate, care asigură un volum transportabil de 800 litri, în limita a 325 kg. Această versiune, Dacia Spring Cargo, este ideală pentru livrări urbane.

Când intră pe piață? Care este prețul?

Modelul va fi disponibil în showroom-uri din 2021 încolo.

Deocamdată nu s-au furnizat informații oficiale despre preț, este de așteptat ca mașina să coste între 15.000 și 20.000 Euro cu tot cu TVA și fără subvenții.

 

Galerie FOTO


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol