18 mai 2024, 13:12

Cum arată mașina viitorului. Se conduce singură și este capabilă să alimenteze casa cu energie

Maşina viitorului este electrică şi furnizoare de electricitate, se conduce singură şi are grijă ca şoferul să nu se plictisească. Aşa descriu cercetătorii Renault modelul Symbioz, un prototip care ar urma să circule pe şosele peste 12 ani.

Orice călătorie cu prototipul Symbioz de la Renault va fi o plăcere, graţie realităţii virtuale, care va transforma chiar şi cele mai anoste drumuri în peisaje încântătoare. Directorul acestui proiect, Mathieu Lips, a declarat că: „Acum sunt în maşină şi nu vă pot vedea, maşina este goală, dar văd interiorul. Iar afară este autostradă, dar pare că suntem în Canada”, potrivit autocar.co.uk.

sursa: gadget.ro

Symbioz are o autonomie de 500 de kilometri și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. Renault promite că, până la producţia în serie, estimată pentru 2030, aceste performanţe vor fi îmbunătăţite. Autoturismul apreciază distanţa faţă de celelalte vehicule din trafic, poate schimba benzile şi poate trece chiar şi de staţiile de taxare de pe autostradă.

sursa: renault.ro

Renault Symbioz se poate conecta şi la casele inteligente. Maşina se poate încărca automat și poate la rândul ei, să furniezeze energie electrică locuinţei.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol