29 mai 2023, 17:29

Cum arată modelul de la Bugatti care își măsoară forțele cu un avion

Articol realizat de Cristian Țene

Bugatti Veyron, fostul deținător al recordului de cea mai rapidă mașină de serie, atingând o viteză de 420,12 km/h își predă ștafeta mai tânărului membru din familie, lui Chiron care „zboară” cu 430,1 km/h. Noul model a fost prezentat la salonul de la Geneva și poartă numele Louis Alexandre Chiron, persoană care a jucat un rol vital în stabilirea liniei de lux a Bugatti.

Sursa: carwow.co.uk

Noul model Bugatti are un motor de 8 litri W16, care a fost recreat de la zero pentru Chiron, cu patru turbo charger-e și având sub capotă 1500 de cai putere gata să dezlănțuie iadul când când este accelerat. Cei 1500 de cai putere îl propulsează de la 0 la 100 km/h într-un timp record de 2.5 secunde.

Conform specialiștilor de la Bugatti noul model este limitat la 430 km/h, ei susținând că poate ajunge cu ușurință la 500 km/h, singurul impediment îl reprezintă anvelopele, deoarece nu rezistă la forța de frecare obținută. Producătorul auto a început să dezvolte un proiect cu Michelin pentru o generație specială de anvelope care să reziste vitezei astronomice pe care o dezvoltă Chiron. În total s-au produs 500 de unități, iar preţul de achiziţie este de 2,6 milioane de dolari.

Sursa: carwow.co.uk

Columbianul Juan Pablo Montoya, fost pilot in Formula 1 si la cursele Indy 500 este cel care a doborât recordul de cea mai rapidă accelerare din istorie de la 0-400 km/h în 41 secunde și 96 sutimi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol