4 iunie 2020, 10:01

Cum arată paradisul subteran al vinurilor de la Cricova

Cramele Cricova sunt un punct de referinţă pentru cine merge în vizită în Republica Moldova. Plimbarea în beciurile aflate până la o adâncime de 100 de metri se poate face cu maşina personală, sau cu un trenuleț turistic. În orașul subteran se menține o temperatură constantă de 14 grade Celsius pentru a asigura condițiile de păstrare ale celor peste 20 de milioane de litrii de vin.

sursa: Travel.md

Vizitarea orașului subteran începe pe strada Cabernet, unul dintre cele mai populare soiuri de vin din întreaga lume. În acest paradis al vinurilor roșii, albe, seci, dulci ori spumante, aproape fiecare soi are propria stradă. Traseul turistic are doar 6  kilometri, cu galerii înalte de trei metri şi late de şase metri.

sursa: wine.md

În inima beciului e perla producţiei. Vinul spumant, fabricat după metoda celei mai bune şampanii franţuzeşti. Este nevoie de trei ani de tehnici speciale pentru ca în sticle să se formeze bulele fine şi parfumate. Un alt loc special este depozitul de vinuri de colecție, care are peste un milion de exponate.

sursa: frunzaresc.eu

Embargoul rusesc a ajutat vinul de peste Prut să ajungă pe piața europeană, asiatică şi americană, iar volumul ridicat al vânzărilor a demonstrat că intrarea pe aceste piețe a fost oportună. Un tur al galeriilor din Cricova costă între 15 și 70 de euro, în funcţie de opţiunile pentru o vizită simplă sau una completată cu mâncare şi degustări de vinuri. Astfel, data viitoare când vizitați Republica Moldova, nu uitați să dați o fugă până la vinăria Cricova.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.