26 februarie 2020, 2:44

Cum arată prima zi de școală pentru elevii din toate colțurile lumii

Prima zi de școală, primele emoții, primii pași spre viitor. O zi atât de importantă pentru copiii și pentru părinții din întreaga lume. Astăzi, elevi de toate vârstele se avântă curioși în noul an școlar, pentru a descoperi tainele învățăturii și pentru a se pregăti pentru un viitor.

Cu toate acestea, prima zi de școală este celebrată diferit de la o țară la alta, iar mai jos sunt doar câteva dintre curiozitățile și obiceiurile din întreaga lume, legate de acest eveniment atât de special, potrivit Libertatea.

Prima zi de școală în Japonia

Elevii din Japonia încep cursurile în luna aprilie. La festivitatea de deschidere a noului an școlar mamele poartă kimonouri tradiționale, iar cei mici sunt îmbrăcați cu uniforme. Aceștia sunt întâmpinați încă de la intrarea în școală, iar ceremonia are loc în sala de sport, acolo unde invitații au parte de o primire cu totul specială.

Sursă Foto: Adevărul.ro

Prima zi de școală în Germania

Pentru elevii din Germania, prima zi de școală este una plină de surprize. Aceștia sunt așteptați de educatori și profesori cu dulciuri frumos împachetate, pe care le pot mânca doar la școală. Mai mult decât atât, elevii care încep cursurile trebuie să știe deja să scrie și să țină corect în mână stiloul sau creionul, potrivit Libertatea.

Sursă Foto: dw.com

Prima zi de școală în Rusia

Elevii ruși încep școala în fiecare an pe data de 12 septembrie. Indiferent dacă această zi pică în weekend sau în timpul săptămânii, copiii vin la școală însoțiți de părinți și tratează această ocazie exact ca pe o zi de sărbătoare. Ziua de 12 septembrie mai poartă numele și de Ziua Științei și marchează începutul toamnei, potrivit Libertatea.

Sursă Foto: Realitatea.net 

Prima zi de școală în Israel

În Israel, tradiția primei zile de școală este puțin mai atipică decât în restul celorlalte state. În prima zi de școală, elevii trebuie să lingă literele desenate cu miere pe tablă de către profesori, pentru a-și aminti pe parcurul anului că învățătura este bună pentru ei și viitorul lor.

Sursă Foto: jpost.com

Prima zi de școală în Noua Zeelandă

Copiii din Noua Zeelandă încep cursurile în luna februarie, la sfârșitul iernii și au parte de o ceremonie de deschidere spectaculoasă. Se desfășoară dansuri războinice, se cântă și se țin discursuri importante. Prima zi de școală în Noua Zeelandă este plină de tradiții și obiceiuri ale culturii indigene Maori.

Sursă Foto: newzealandnow.govt.nz

Prima zi de școală în Finlanda

Finlanda este cunoscută pentru sistemul său de învățământ, fapt ce a făcut ca acest stat să aibă, în momentul de față, cele mai bune școli din lume. Aici au loc foarte multe activități practice, menite să le dezvolte elevilor capacitatea de a deveni independenți. Un lucru important, aici nu se dau note până în clasa a treia. Mai mult decât atât, se pare că în clasa a XII-a nu se dau testări  sau evaluări naționale, iar elevii nu sunt niciodată stresați din pricina notelor mici, potrivit Libertatea.

Sursă Foto: uniarts.fi

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursă Cover Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.