9 decembrie 2023, 9:37

Cum arată primul supermarket din lume fără case de marcat

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a inaugurat în Seattle, unde se află sediul companiei, un magazin fără casieri, unde clienţii au nevoie doar de un smartphone şi de aplicaţia dedicată Amazon Go pentru a-şi face cumpărăturile, potrivit cnet.com.

Aceast supermarket funcționează în felul următor: atunci când intră în magazin, clienţii scanează aplicaţia mobilă Amazon Go la turnicheţi pentru a-şi înregistra prezenţa şi intrarea în magazin. Apoi, orice produs aleg de pe rafturi este urmărit prin camere video şi adăugat în contul Amazon la ieşirea din magazin.  În cazul în care clientul se răzgândeşte şi renunţă la un produs, odată ce îl pune la loc pe raft, acesta dispare şi din coşul virtual. Pe durata cumpărăturilor, clienţii pot verifica, în contul de pe telefon, dacă ceea ce ales se regăseşte şi în coşul virtual. După terminarea cumpărăturilor, aceştia ies din magazin, iar valoarea produselor achiziţionate este achitată direct din contul Amazon.

sursa: cnet.com

Noul magazin include aproximativ orice tip de produse pe care îl găsești într-un supermarket obișnuit, de la băuturi și gustări până la produse de igienă.

sursa: cnet.com

În magazinul celor de la Amazon nu există personal. Excepţie fac câţiva angajaţi care prepară carnea într-o încăpere separată şi o persoană care se ocupă de raionul de băuturi alcoolice, acolo unde verifică dacă persoana care cumpără alcool are vârsta legală care să-i permită acest lucru.

Iată cum funcționează exact acest sistem:

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol