8 august 2020, 18:14

Cum au apărut „păcănelele”, unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din lume

Chiar dacă se spune că Chrarles Fey este omul care a avut celebra idee de realiza sloturile, primele astfel de aparate au fost inventate în anul 1891 la New York, de către Pitt și Sittman. Sistemul era unul destul de rudimentar, iar jocul era bazat în mare parte pe poker. Astfel, premiile erau oferite pe loc de către proprietari, în funcțiede mâna de poker afișată, iar acestea erau în general băuturi.

Mai mult, se pare că unele cărți din jocul de poker lipseau, fapt care îi împiedica pe participanți să formeze o chintă roială – Royal Flush-cea mai bună mână posibilă în poker – și să îi determine pe proprietari să recurgă la o altă metodă de premiere. Așa a început povestea avantajelor sloturilor, dar și a caselor care au deprins diverse tehnici de a maximiza profitul încasărilor de pe urma împătimiților.

Pornind de la ideea celor doi americani, Charles Fey, cel mai cunoscut nume în istoria inventării sloturilor, a îmbunătățit strategia jocului, dar și modul de funcționare a mașinăriei și a numit-o astfel „slot machine”, menționează Historia.

Se pare că prima mașină din istorie nu avea nimic în comun cu cele care există în zilele noastre. În locul simbolurilor cu fructe sau șeptari existau potcoave și cărți de joc, iar sitemul de funcționare era foarte simplu, motiv pentru care sunt căutate și astăzi de colecționari. Însă, după ce a reușit să obțină o aprobare a fanilor mașinilor de sloturi, în zona Bay, Fey a produs o mașină care s-a numit „Slot Machine Operator Bell”. Această mașinărie a lansat moda designului cu fructe, cireșe și apariția cifrei 7, care anunță jackpotul.

Sursă Foto: twitter.com

Cum au devenit sloturile emblema orașului Las Vegas

Părintele fondator al celebrului bulevard Las Vegas Strip, Bugsy Siegel, avea nevoie de noi jocuri, dar și o nouă strategie de maximizare a profitului pentru noul său cazinou de la Flamingo Hilton. Acesta dorea un joc ieftin și simplu de înțeles, asftel încă să poată fi jucat de doamnele care însoțeau clienții fideli ce jucau în general poker sau ruletă, activități destul de solicitante pentru acestea. Astfel, Bugsy a comandat crearea unei mașini de joc mai performantă, care s-a dovedit a fi mai interesantă și mai dificil de păcălit. Așa a descoperit acesta că sloturile sunt mai mult decât o investiție ieftină și simplă, care însă au ajuns să îi aducă profituri mai mari decât jocurile de masă și au ajuns să fie amplasate în fiecare cazinou din Las Vegas.

De-a lungul timpului, designul mașinilor de sloturi a devenit din ce în ce mai diferit și mai modern, lăsând în urmă înfățișarea mecanică-industrială a mașinăriei lui Charles Fey. Acestea au devenit mai fiabile și mai performante cu mai multe categorii exclusiviste, cum ar fi semnalele pentru angajații cazinourilor pentru a-și da seama când o persoană câștigă jackpot-ul, printre altele, potrivit Historia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.