21 mai 2022, 9:17

Cum au descoperit doi bărbați o comoară fabuloasă

Doi vântători de comori au reușit să scoată la suprafață cu ajutorul unui detector de metale mai multe monede vikinge în  valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Pe numele lor George Powell și Layton Davies au preferat să țină ascunsă descoperirea care constă într-o adevărată colecție din perioada regelui Alfred cel Mare (acum 1.100 de ani) plănuind chiar să vândă o bună parte din tezaur, conform digi24.ro.

Mai exact din comoară făcea parte un inel confecționat din aur și atestat în secolul al IX-lea, o brățară tip cap de dragon, un lingou realizat din argint, un pandaniv din rocă de cristal atestat în secolul al V-lea și circa 300 de monede. Din totalul monedelor în schimb, doar 31 au mai putut fi recuperate.

Așadar, conform legii, vânătorii de comori de pe teritorul Marii Britanie sunt obligați să anunțe autoritățile dacă descoperă ceva întrucât toate bunurile găsite aparțin Coroanei și doar un comitet special de evaluare decide cum sunt împarțite obiectele între proprietarul terenului, stat și cel care le găsește. Din acest motiv cei doi împreună cu alți complici au fost găsiți vinovați pentru furt și o instanță ar uma să hotărască cât timp vor merge la închisoare.

Sursă foto cover: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol