7 iunie 2020, 5:41

Cum au dezvoltat prostituatele Vestul Sălbatic

Ați auzit acest lucru înainte: „Ceea ce fac consimțit doi adulți în spatele ușilor închise este propria lor afacere.” Dacă săpăm puțin în istorie, descoperim că ceea ce se întâmpla în trecut în spatele ușilor închise, era cu adevărat o afacere profitabilă.

Se consideră că femeile care au trăit în Vestul Sălbatic erau neajutorate într-o lume a bărbaților, dar adevărul este cu multe dintre ele au reușit să se afirme și să devină lideri în comunitățile din care făceau parte. Se spune că femeile au făcut mai multe pentru a dezvolta Occidentul, decât bărbații, iar prostituatele au conferit un impuls de dezvoltare economică, politică și socială în Vestul Sălbatic.

Poate vă gândiți că prostituția nu este o muncă pentru o femeie respectabilă dar femeile, la fel ca bărbaţii au venit în Vestul Sălbatic pentru oportunitățile economice și în ciuda dezavantajelor considerabile, prostituția a fost de multe ori linia cea mai profitabilă de muncă aflată la dispoziția acestora.

Vorbim despre secolului al 19 lea unde nu existau așa multe oportunități pentru femei iar prostituția le oferea și independența de care aveau nevoie.

În fapt, până la sosirea femeilor, orașele din Vestul Sălbatic nu erau într-adevăr orașe, ci mai degrabă lagăre de muncă. Oamenii au fost atât de disperați după femei încât plăteau doar pentru a vedea o piesă de lenjerie intimă.


Așa că, atunci când au venit în Vest, femeile au identificat o nevoie economică clară. Serviciile lor au fost atât de cerute încât multe dintre aceste femei făceau mai mulți bani decât bărbații pe care îi serveau. Orașe întregi au apărut în jurul bordelurilor. A fost influența femeilor care a transformat acele câmpuri de muncă în orașe pline de viață.

Prostituatele – lideri ai comunității
Mai mult decât atât, cu toată bogăţia pe care o aveau, acele femei au devenit lideri în comunitățile de unde făceau parte. Și-au folosit puterea pentru a furniza servicii care erau necesare în Vestul Sălbatic.
De exemplu, doamna Millie din New Mexico și-a folosit averea pentru a trimite copii din comunitate la facultate.

Laura Evans din Colorado, a furnizat compensații materiale pentru bărbații vătămați și a oferit adăpost victimelor abuzului domestic.â

Doamna Diamond Jessie Hayman a oferit alimente și îmbrăcăminte pentru cei rămași fără adăpost după cutremurul din 1906 din San Francisco.

Belle Brezing de la Lexington, Kentucky a fost atât de renumită încât se spune că a fost modelul pentru Belle Watling în romanul clasic „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell.

Femeia, politica și câștigarea dreptului la vot

Autoarea și istoricul Jan Mackell Collins afirmă:
„Deci, este adevărat că industria prostituției este una foarte periculoasă din cauza bolilor, violenței domestice, abuzul de droguri, dar prostituatele au fost pionieri, la fel ca bărbații pe care i-au servit. De fapt, foarte multe prostituate și matroane au fost adevărate femei de afaceri. Fiind prostituată le putea da mai multă libertate financiară femeilor din Vestul Sălbatic decât aveau femeile din Est.”

Prin 1869, femeile dețineau atât de multă putere în Vest că Wyoming a devenit de fapt primul teritoriu care le-a dat dreptul femeilor să voteze – cu o jumătate de secol înainte ca restul națiunii să ofere acest drept.
Wyoming a refuzat să devină un stat până ce femeile nu au putut păstra acest drept.
„Putem sta în afara Uniunii 100 de ani, dar nu vom veni fără femeile noastre!” – asta a susținut legislatura din Wyoming.
Femeile au putut să-și păstreze dreptul de a vota, iar Wyoming a intrat în Uniune că Statul Egalității, iar ideea s-a răspândit rapid. Următoarele opt state în care femeile au obținut dreptul la vot erau toate din Vestul Sălbatic. În 1924 Wyoming a mers până a alege o primă femeie guvernator din SUA.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.