23 ianuarie 2021, 19:17

Cum este promovat turismul rural: Destinații din apropierea Bucureștiului care te vor face să vezi România altfel

În ultimii ani este vizibilă tendința de a dezvolta turismul în zonele rurale, pentru a îmbunătăți economia zonei, și totodată pentru a face cunoscut potențialul și resursele ariei.

De asemenea, un beneficiu al zonelor rurale îl reprezintă câmpurile extinse pe care pot fi amenajate diverse obiective turistice, iar noile realitati  ale tarii noastre sunt de natură să permită dezvoltarea acestei forme de activitate într-o manieră  organizată.

Astfel, prin dezvoltarea turismului rural se încearcă și evitarea exodului rural, deoarece foarte mulți tineri se stabilesc într-un oraș.

Editiadedimineata.ro vă prezintă unele dintre parcurile de aventuri construite în mediul rural și care au ajutat la creșterea nivelului de trai în zonele aferente:

 

Edenland Park: Este un loc ideal unde să-ți petreci o zi minunată alături de familie sau prieteni. Acest parc este situat în comuna Balotești cu o distanță de aproximativ 30 km de București. Ce putem face aici?

Este simplu, putem să călărim deoarece există un centru de echitație. Această activitate este și pentru cei mici care se pot bucura să călărească poneii. Există posibilitatea de a închiria biciclete, pentru că să nu uităm mișcarea rămâne importantă la o ieșire în natură.

Pentru cei mai curajoși de toate vârstele avem traseele în copaci cu posibilitatea inedită de a face o săritură în gol de la aproximativ 15 metrii. Referitor la săritură principiul este unul simplu, sub stricta supraveghere a unui instructor vorbim despre o cădere în gol de trei sau patru metrii urmată de o pendulare până la pământ, senzația este una unică (cu mențiunea ca există limită de greutate – 100 kg). Tot aici există amenajat un loc de joacă pentru copiii, un loc de tras cu arcul sau cu arma și o zonă amenajată special pentru paintball.

Să nu uităm de căsuțele în copaci unde putem să rămânem peste noapte. Iar dacă muntele nu ne oferă mereu posibilitatea să întâlnim animalele din desene, aici există o grădină Zoo cu reni, căprioare, măgari, cămile, iepuri, etc.

Edenland Park

 

Extreme Park Cernica:  Vrei să ai parte de adrenalină? Atunci parcul din Cernica este potrivit pentru tine! Acesta se află la o distanță de aproximativ 20 km de București.

Aici găsim o tiroliană de nici mai mult, nici mai puțin de 800 m care traversează lacul. În aproape trei minute de libertate, asta dacă ai curaj, poți să trăiești senzația unică de „zbor”.

La fel ca în cazul anterior și aici găsim un loc amenajat special pentru copiii, trasee în copaci, paintball, tir cu arcul și un loc special amenajat pentru a lua un picnic de neuitat alături de cei dragi. Nu trebuie să nu uităm de faptul că timpul petrecut cu familia este foarte important și acum avem ocazia de a face asta cât vremea este frumoasă.

Parcul Cernica-Sursă foto: tatilmaceralari.com

 

Parc Cernica- Sursă foto: blog.hotelguru.ro

Parcul de Aventură Comana: Ultimul, dar nu cel din urmă, acest parc are o caracteristică aparte și anume face parte din Parcul Național Comana (rezervație naturala de bujori și ghimpe). Mai mult decât atât, acesta se află lână mănăstirea Comana (secolele al XVII-lea–al XVIII-lea), ansamblu ce cuprinde biserica „Sfântul Nicolae”, ctitorită în primă instanță de Vlad Tepeș.

Distanța aproximativă față de Bucrești este de doar 40 de km. Parcul de aventură Comana are în componență șase trasee pentru copii, trei trasee pentru adulți cu o dificultate progresivă (ușor, mediu și dificil). Initeresantă este în schimb apariția unei cascade de tiroliene peste lac.

Parc de Aventură Comana- Sursă foto: facebook.com CasaComana

Parc de Aventură Comana- Sursă foto: facebook.com CasaComana

 

Contrar așteptărilor, toamna pare că nu își intră în drepturi, deoarece chiar dacă este jumătatea lunii octombrie, temperatura rămâne ridicată. Așadar, dacă sunteți în căutare de aventură, puteți vizita aceste locuri, deoarece vacanța s-a terminat de ceva timp și ne aflăm într-o perioadă agitată și aglomerată cu grădinița, școala, facultatea sau locul de muncă obositor, nevoia de relaxare nu încetează să își facă apariția.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.