25 iulie 2022, 7:31

Cum gătești un ou la soare în Piața Universității din București

În lipsa vegetației este încă și mai cald și acest lucru a încercat și reușit să-l demonstreze ONG-ul Străzi pentru Oameni, care a gătit un ou la soarele torid care învăluia la prânz Piața Universității.

„După doar 30 minute la soare tigaia a atins temperaturi de 65°C, iar oul a început să se gătească”, arată un experiment făcut de ONG-ul Străzi pentru Oameni. „Domeniul public devine pur și simplu inutilizabil și periculos din cauza schimbărilor climatice. Avem nevoie de umbră, de pomi și de spații verzi”, spune organizația.

„Temperaturile de 43°C înregistrate astăzi ar fi fost considerate o anomalie absolută în urmă cu un deceniu. Din păcate în foarte puțini ani aceste temperaturi vor deveni norma. Prin proiecte precum ”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” vom reuși să adaptăm spațiul public la noua realitate climatică”, notează pe Facebook ONG-ul.

Proiect

ONG-ul face referire la proiectul ”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” care a câștigat concursul de bugetare participativă a Primăriei Capitalei. Proiectul prevede reabilitarea alveolelor verzi și replantarea arborilor care s-au uscat și au fost tăiați pe bulevardul regina Elisabeta.

Sâmbătă în Bucureșți a fost atinsă o temperatură de peste 40 de grade la umbră.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol