23 septembrie 2020, 18:38

Cum îți influențează cititul sănătatea

Cine ar fi ghicit că iubitorii de lectură trăiesc mai mult decât celelalte peroane? Ei bine aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Yale, în urma unui studiu cu privire la impactul cititului asupra speranței de viață. La studiu au participat aproximativ 4000 de persoane, bărbați și femei, atât iubitori de lectură, cât și persoane care ignoră complet acest obicei.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care citesc în mod regulat trăiesc în medie, cu 2 ani mai mult decât ceilalți. Mai mult, această „terapie cu cărți” funcționează pentru toată lumea, indiferent de nivelul veniturilor, ocupație sau gen. Interesant de observat este că anumite cărți au un efect mai mare, în timp ce ziarele și revistele nu au avut rezultate la fel de impresionante. Cu alte cuvinte, cu cât o carte îți stimulează activitatea cerebrală mai mult, cu atât aveți șansa de a trăi mai mult.

Lectura reprezintă cel mai eficient mod de a reduce stresul și de a scăpa de grijile cotidiene. Totodată, obiceiul de a citi întârzie îmbătrânirea și reduce șansele declanșării Alzheimer-ului. Cititul ajută și la combaterea depresiei, îmbunătățind relațiile inter-personale și creativitatea. Așa că, dacă vreți să trăiți mai mult și să fiți mai fericiți, pune-ți mâna pe o carte cât mai curând. Spor la citit!

 

[Sursă imagine: globalassignmenthelp.com.au]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.