CITIRE

Cum ne ferim de un accident pe șinele metroului

Cum ne ferim de un accident pe șinele metroului

Tabloul terorii

Recentul incident în care o tânără a decedat sub șinele de metrou a șocat o țara întreagă. O tânără de 25 de ani a fost împinsă în fața metroului în mod intenționat de o femeie care încercase anterior același gest cu o altă fată, la altă stație de metrou. Deși prima tânără a reușit să scape, pentru a doua fată incidentul a fost mortal.

Panica s-a instaurat rapid, la fel și sentimentul de nesiguranță pentru călătorii aflați încă la metrou când au fost înștiințați că o femeie care a comis o crimă atroce, umblă nestingherită prin stațile subterane. Poliția a acționat rapid iar criminala a fost prinsă, însă, în ciuda vigilenței organelor de ordine și a faptului că s-au făcut diverse speculații precum că femeia nu ar fi în toate facultățile mintale, acest sentiment de îngrijorare, pe care probabil mulți dintre noi l-am simțit, nu a dispărut. Cine și-a pus vreodată întrebarea: ce fac dacă ajung între șinele de metrou? Probabil că nu mulți dintre noi, dar cu siguranță această întrebare a trecut prin mințile celor mulți care s-au imaginat cum ar fi reacționat în locul bietei fete prinsă într-un joc al sorții aleatoriu, pentru care nu poartă altă vină decât aceea de a fi în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Revista Click! oferă câteva situații pentru a-ți salva viața de la un astfel de eveniment tragic. Prin urmare, există trei metode de salvare pe care trebuie să le știi, care pot face diferența între viață și moarte.

ATENȚIE!

Șinele de contact electric (de culoare roșie) nu se ating!

Prima metodă de salvare

Un loc de salvare este situat între peron și linia de metrou, într-o scobitură de sub peron. Acest spațiu te obligă să stai culcat și paralel cu șina metoului. După ce pleacă din stație metroul poți ruga pe cineva să te ajute să te întorci pe peron.

 

A doua metodă de salvare

Un alt loc de salvare se află dincolo de linia de contact, lângă zid. Aici este nevoie să te lipești de perete, stând în picioare.

 

A treia metodă de salvare

Stațiile de metrou sunt diferite. Prin urmare, în cazul în care peronul nu este central, ci pe margini, înseamnă că la mijloc se află două linii de metrou. Așadar, un spațiu sigur îl vei găsi între cele două șine ale metrourilor.

 

În consecință

  • acordă mai multă atenție mesajelor audio din sistemul de avertizare de la metrou;
  • respectă distanța indicată de banda specială de pe fiecare peron;
  • fii atent la cei din jurul tău;
  • nu încuraja îmbrâncelile, chiar dacă sunt doar în joacă.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.