6 iunie 2020, 19:38

Cum ne pregătim copiii pentru viața de adult?

Unul dintre lucrurile nedezbătute în curricula școlară sunt cele țin de activitățile economice și financiare, mai ales în gimnaziu. Cu toate că economia și finanțele sunt aspecte foarte important pentru noi toți, școala nu ne învață cum să ne calculăm taxele, de exemplu, iar informațiile sunt de cele mai multe ori pur teoretice.

Elevii ar trebui să învețe practic aspecte legate de administrarea financiară, încă de la o vârstă fragedă, iar în acest sens, pentru al doilea an consecutiv Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life implementează proiectul european Life Changer. Conform site-ului oficial Ja Romania, anul acesta peste 4000 elevi de clase V-VII, urmează să dobândească noțiuni financiare și economice de bază.

Lunile de vară sunt pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber în familie, însă pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activități interactive, care să contribuie la dezvoltarea personală a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita și eficientiza educația financiară, încă din anii de gimnaziu, astfel încât copii să poată înțelege și asimila cunoștințele necesare pentru a deveni adulți pregătiți și independenți financiar„, declara Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Ediția din 2016 s-a dovedit a fi un real succes, tinerii dezvoltându-și interesul pentru viitor, din punct de vedere financiar, dar și profesional. Copiii au învățat cum se administrează un buget, au fost nevoiți să prioritizeze,  să evalueze și gestioneze situații de risc financiar, deci mai pe scurt să-i pregătească pentru viața de zi cu zi, când se vor întâlni cu aceste ipostaze și vor fi nevoiți să ia decizii.

Proiectul Life Changer este unul regăsit în mai multe state europene, proiect prin care 26.000 de elevi din 15 țări au primit consultanță.

[Sursă foto: Informatiazilei.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.