27 februarie 2021, 2:17

Cum ne apărăm copiii de razele solare? Află ce e important pentru a îi proteja pe cei mici

Vara începe sezonul vacanțelor, a piscinelor dar și a plimbărilor prin aer liber împreună cu familia. Tot mai mulți părinți le permit copiilor să stea mult prea mult în soare. Este esențial ca părinții să ia în calcul utilizarea unei creme cu protecție solară pentru copii. Chiar dacă medicii ne recomandă anumite ore în care să stăm la soare, exista foarte mulți părinți care nu respectă acest orar și stau la plajă și după ora 11.00 dimineața.

De evitat expunerea la soare în intervalul 11.00 – 16.00.

Soarele are multe beneficii asupra dezvoltării armonioase a celor mici, ajută la fixarea vitaminei D în oase, prevenind rahitismul.

Hidratarea este deosebit de importantă și previne apariția insolației. Sfatul medicilor este de a consuma cât mai multă apă plată dar și multe fructe bogate în beta-caroten și vitamina C naturala (morcov, caise, piersici).

Pentru a preveni apariția insolației este recomandată purtarea palăriuțelor, șepcilor sau baticuțelor, dar și ochelari revăzuți cu lentile anti UVA/UVB.

Pentru copiii mai mari și cei care au o piele rezistentă, sunt recomandate produsele cu un factor de protecție de minimum 30, iar pentru copii mai mici si copiii care au o piele mai sensibilă, se folosesc produsele cu factor de protecție 50, informează desprecopii.ro.

Sursa foto: doc.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.