4 aprilie 2020, 9:26

Cum poate ajuta internetul un elev? Top 5 site-uri pentru cei mici și cei mari

Începutul școlii poate reprezenta un motiv de bucurie pentru cei mici, dar și o bătaie de cap pentru părinți, dacă privim din perspectiva responsabilităților.

Trăim într-o perioadă în care mediul online pune stăpânire pe o masa mare din populație, iar cei mai tineri dintre noi nu fac excepție. Site-urile de socializare, jocurile online sau serialele fac din sarcina părinților una imposibilă, întrucât copiii nu mai pun preț pe adevăratele activități în care ar trebui să se implice și își dedica tot timpul liber vieții virtuale.

Internetul deși este conceput ca un lucru dăunător pentru cei de vârste mici, acesta poate reprezenta rezolvarea multor probleme dacă este utilizat inteligent. Astfel, Mediastandard.ro a făcut un top 5 a celor mai bine site-uri pentru elevi:

  1. Google Scholar
    Lista nu putea să nu înceapă cu serviciul oferit gratuit de către giganticul Google: Scholar oferă căutare de tip text-integral de publicații științifice în toate formatele și disciplinele. Le poate fi de ajutor atât studenților, pentru materiale de specialitate, sau pentru elevii din învățământul liceal, care vor să afle mai multe despre un subiect.
  2. Memrise.com
    Această platformă are mai multe funcții: este foarte bună pentru învățarea diferitelor limbi (engleză, franceză, germană, dar și cele mai rar întâlnite, ca turca sau chineza). În plus, pe site există și cursuri despre diverse subiecte, precum istoria, economia, arta etc.
    Probabil la fel de interesantă este categoria ”Prefessional and Careers”, sau cea cu ”teste standardizate” – dacă selectați limba română, puteți găsi și modelul pentru testul de cetățenie română.

Citește continuarea aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.