10 august 2020, 2:20

Cum pot fi atrași tinerii care studiază în străinătate să se întoarcă în România? Liderul studenților români de pretutindeni propune lansarea unei platforme dedicate internship-urilor

Liga Studenților Români din Străinătate și Romanian Business Leaders, prin RePatriot, au semnat un protocol în vederea cooperării pe proiecte de interes comun. Liderii organizațiilor declară că își propun o conectare mai bună a românilor de pretutindeni cu țara, conform unui comunicat de presă remis de LSRS și RBL.

Robert Stredie

Robert Stredie

„În România nu există o platformă dedicată internship-urilor pentru studenți”

Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Robert Stredie, președintele Ligii Studenților Români de Pretutindeni, atrage atenția că în țara noastră nu există o platformă dedicată stagiilor de practică pentru studenți. „În momentul acesta, în România, nu exista o platformă dedicată internship-urilor pentru studenți. Astfel, acest proiect își propune înființarea unei platforme dedicate acestui scop, unde, în urma discuțiilor cu fiecare companie, să avem un număr de locuri garantate atât pentru studenții romani din străinătate, dar și din țară.”, declară Robert.

Întrebat cu ce se confruntă în încercarea de a dezvolta platforma dedicată internship-urilor pentru tineri, Robert explică: „Pare ceva banal, dar punctul culminant acestui proiect sunt negocierile. Noi nu dorim sa obținem doar niște locuri pentru internship, ci și ce anume vor face acești studenți în cadrul internship-ului. Astfel, ne dorim ca firma în cauză să garanteze și să ateste că studentul implicat în program, la finalul stagiului de practică, va deține anumite abilități, calificări și certificări care îl vor ajuta în mod real. S-a înființat un grup de lucru cu membrii din partea RBL, RePatriot, și LSRS care vor începe primele demersuri de a invita companii în proiect”.

O Românie în care românii să revină cu drag

Prin proiectul comun lansat recent, LSRS și RBL își asumă o cauză dificilă: crearea unor condiții favorabile pentru întoarcerea românilor în țară. „Organizațiile își doresc o Românie mai bună din care românii să nu mai fie nevoiți să plece din motive economice sau politice și în care românii să revină cu drag, o patrie care să permită punerea în valoare a potențialului extraordinar al tuturor cetățenilor săi.”, conform comunicatului de presă care anunță semnarea protocolului.

Sursă cover foto: Rador


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Bogdanian

    28 iunie

    Romanii care invata in strainatate (si eu sunt unul dintre ei) nu au nevoie de idei frumoase. Ei au nevoie de alt fel de leadership, alt fel de management, alt fel de respect si apreciere, decat cele oferite pana acum. Asta se refera la firma in care urmeaza sa lucreze cat si la tara in care urmeaza sa locuiasca.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.