16 iunie 2024, 22:32

Cum pot fi transformate deserturile rămase de la Crăciun într-o prăjitură delicioasă pentru Revelion

V-a mai rămas ceva din prăjitura de la Crăciun și nu mai aveți timp și chef să vă bateți capul cu cea pentru seara de Revelion? Ce-ar fi să faceți niște trufe din prăjitura rămasă? Rețeta ne-o propune site-ul radiovacanta.ro.

”Avem nevoie de 100g de ciocolată, nucă (dacă nu ai nucă, poți s-o înlocuiești cu biscuiți), mi-au mai rămas și niște fursecuri, mai trebuie niște lapte și esență de rom. Ingredientul pe care nu vi l-am spus este o cafea, o cafea expresso scurtă. Bun! Prăjitura o golim în vasul de mixer. Cum să facem noi risipă? Nu facem risipă de nimic, mai ales în zilele acestea. Și uite așa, pur și simplu, o zdrobim. Am dat drumul la foc, am adăugat ciocolata, adăugăm foarte puțin lapte, doar cât să se topească ciocolata și bineînțeles, esența de rom.

După ce am zdrobit prăjitura, este timpul să adăugăm fursecurile (le mănunțim bine, cu mâna). Dacă nu ai fursecuri, ai biscuiți, dacă nu, nucă sau pesmet. Ia uite! Ciocolata noastră se topește încet, încet și o adăugăm peste prăjitura zdrobită. Unii mai adaugă unt în lapte și fără ciocolată, dar eu adaug ciocolată pentru că ciocolata are rol de a întări acest adaos. Amestecăm bine, bine. Avem deja compoziția de trufe. Poți să adaugi niște lichior, poți să adaugi whisky, dacă ai vișine din vișinată, poți să le pui în mijloc și le faci trufe. Deci compoziția noastră este gata. Merge la frigider o oră. Am scos compoziția noastră de trufe, adăugăm cafeaua expresso și amestecăm bine.

Și acuma este timpul să formăm trufe. Dacă crezi că este prea moale compoziția ta, poți să mai adaugi pesmet sau biscuiți. Ne ajutăm de puțin ulei foarte puțin. Le facem pur și simplu ca pe chifteluțe, rotunde și le dăm prin nucă. Asta e tot”, scrie sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol