19 septembrie 2020, 14:50

Cum trebuie să procedăm atunci când facem shopping de sărbători

Cercetătorii din Texas de la A&M University spun că avem nevoie de ordine și disciplină atunci când vrem să facem cumpărăturile de Crăciun. Acest studiu s-a realizat prin efectuarea unor scanări cerebrale și de retină pentru a descoperi cum se descurcă oamenii în cazul în care trebuie să păstreze un echilibru financiar.

Un factor esențial este odihna. Dacă plecăm la cumpărături în momentul în care suntem obosiți, riscăm să cheltuim exagerat. Un alt factor ajutător este vizita frecventă a magazinelor și cheltuiala moderată, fără a depăși bugetul alocat pentru cumpărăturile de sărbători.

„Încercați să vă păstrați energia la cumpărături. Nu vă complicați pentru că vor exista consecințe” – declară Marco Palma, directorul laboratorului pentru studiul comportamentului uman de la A&M University și coautorul studiului intitulat <Self-control: Knowledge or perishable resource?>. De asemenea, recomandarea specialistului este să realizăm mereu o listă de cumpărături  și să părăsim magazinele imediat ce oboseala se face simțită.

sursa: womansday.com

Atenție! Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri. Acest fapt te poate determina să achiziționezi tot ceea ce apare în cale, numai pentru a scăpa de grijă, iar această decizie nu este întotdeauna cea mai eficientă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.