20 mai 2024, 5:33

Cum să decorați cu oglinzi

Oglinzile sunt elemente decorative grozave din atât de multe motive – reflectă lumina, deschid spații și fac ca o cameră să arate mai bine, în general. Dar înainte de a începe să le atârnați la stânga, la dreapta și la centru, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

Oglinzile nu sunt concepute doar pentru a adăuga o notă decorativă unui interior. Sunt, de asemenea, soluția perfectă pentru a face un spațiu să se simtă mai luminos și mai mare. În acest articol, vă împărtășim câteva dintre modalitățile noastre preferate de a folosi oglinzi de toate stilurile, pentru a prezenta frumusețea diferitelor scheme de design, de la dormitoare, la zone de luat masa. Iată câteva sfaturi despre cum să decorați cu oglinzi.

Luați în considerare reflecția

Înainte de a agăța o oglindă, ține cont de ceea ce este vizavi de ea. Deși adesea agățăm oglinzi pe baza spațiului de perete disponibil, este important să ne gândim la ce se va reflecta în acesta. Atunci când este agățată în fața unui element arhitectural important, a unei picturi sau o piesă de mobilier, o oglindă va acorda acelui element și mai multă importanță – așa cum ar fi dacă este agățat în fața a ceva mai puțin atractiv. De asemenea, ori de câte ori este posibil, atârnați o oglindă vizavi de o fereastră. Va crește semnificativ cantitatea de lumină din cameră.

Amplasamentul contează

În afară de a o plasa vizavi de ceva atrăgător din punct de vedere vizual, o oglindă trebuie întotdeauna atârnată la înălțimea adecvată spațiului. Spre deosebire de artă, care ar trebui să fie întotdeauna agățată la nivelul ochilor, amplasamentul oglinzilor va depinde de ceea ce doriți să fie reflectat. Nivelul ochilor funcționează în multe cazuri, dar și mai sus sau mai jos poate funcționa, în funcție de situație.

Gândiți măreț

Nu vă fie teamă să folosiți o oglindă mare într-un spațiu mic. Oglinzile creează iluzia de profunzime și spațiu, astfel încât să poată ajuta să facă o cameră mică să se simtă mai mare. O oglindă lungă, sprijinită de perete, este un element decorativ excelent de utilizat într-o cameră mică. Oglinzile sunt, de asemenea, excelente pentru locuri înguste, cum ar fi holurile.

Creați un punct focal

Oglinzile sunt puncte focale excelente. De aceea sunt așa de des așezate deasupra șemineelor și a bufetelor din sufragerie. Agățați aplice de ambele părți și aveți punctul focal perfect în orice cameră. Dacă doriți să mergeți și mai departe, un perete acoperit în întregime în oglinzi creează o senzație de design extraordinar.

Nu uitați de stil

Oglinzile pot fi moderne, tradiționale, clasice – cam orice tip. Totul depinde de ramă. Luați în considerare ce efect doriți să creați, atunci când alegeți o oglindă într-o ramă.

O frumoasă oglindă chinoiserie va avea un efect diferit asupra unei camere, față de o simplă ramă din lemn. Există, de asemenea, oglinda în sine – un model din sticlă fumurie și oglinzile antice cu imperfecțiuni pot fi foarte atrăgătoare și pot contribui, în mare măsură, la aspectul unui spațiu.

Agățați corect oglinzile

Un cui în perete nu va fi destul. Utilizați cârlige de perete adecvate sau umerașe pentru tablouri și asigurați-vă că utilizați două (unul la fiecare capăt). Acest lucru va asigura că oglinda este fixată pe perete. Un fir agățat de un singur cârlig nu este doar periculos, ci poate provoca oglinda să se sprijine de perete în unghi, distorsionând reflexia. Dacă oglinda este foarte grea, lăsați-o să fie atârnată de profesioniști.

Folosiți mai multe oglinzi simultan

Nu vă fie teamă să creați un perete galerie cu oglinzi. Ca și în cazul oricărui perete foto, tratați-le ca pe o singură unitate, atunci când decideți amplasarea. Acestea fiind spuse, un perete oglindit galerie va arăta cel mai bine într-o cameră simplă, curată și ordonată.

Despre mobila oglindită

Mobilierul oglindit a trecut prin câteva perioade de popularitate. Deși poate fi excelent pentru reflectarea luminii și a pereților, nu-l utilizați într-o cameră aglomerată cu multe lucruri. Reflecțiile suplimentare vor fi prea mult.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol