30 decembrie 2022, 5:12

Cum să faci BINELE în România. O colectă de bani, bunăvoință și chiar un gând bun

Săptămâna aceasta, o echipă de la DIGI FM va colinda țara pentru a strânge donații destinate celor mici. „Școala fără pauză” este campania care ajută copiii din mediul rural să își continue ciclul de studii obligatoriu. Înainte de a porni pentru a realiza acest vis, Lucian Mîndruță a pregătit duminică, la ”Ediția de dimineață”, un episod despre ce și cum este indicat să donăm. Despre fapte bune. Despre bunăvoință și chiar simple gânduri bune.

„Școala fără pauză” este campania pe care colegii de la DIGI FM o susțin împreună cu Banca de bine pentru ajutorarea copiiilor mai puțin norocoși. Lucian Mîndruță va vizita săptămâna aceasta piețele din Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Târgu Mureș, Piatra Neamț și Focșani pentru a strânge bucuria pe care mulți dintre noi aleg să o dăruiască celor mici de sărbători. Însă este important să alegem cu atenție ceea ce urmează să donăm. La ”Ediția de Dimineață” veți primi câteva sfaturi importante.

Alături de invitatele sale de la ”Ediția de dimineață” – actrița Tily Niculae și Violeta Bîltac, președintele Asociației Banca de Bine, Lucian Mîndruță ne arată ce trebuie bifat pe lista de dorințe sau ce lucruri sunt cu siguranță de evitat în sacul cu donații.

Află despre cum faci binele în România, care sunt metodele, care sunt ONG-urile, care sunt lucrurile pe care și tu trebuie le știi atunci când vrei faci un bine. Și asta și pentru într-o săptămână și un pic pornesc prin țară strângă cadouri pentru copiii nevoiași.

”Am ales localitățile mai mici și bazat și pe experiența de anul trecut din Sfântul Gheorghe, unde cel mai mic oraș a livrat cel mai mare număr de cadouri pentru copiii cu nevoi. Și am fost absolut șocați de chestia asta. Și acum mergem în săptămâna 12 – 16 decembrie la Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Focșani”, ne explică invitatele lui Lucian.

Deci cu ce vină oamenii, să facă o faptă bună? Cu ce și-ar dori ei primească dacă ar fi copii. Cel mai bun sfat.

Apropo de donații, că tot spuneam că potrivit este ceva ce și-ar dori copilul tău. Au fost oameni care, de exemplu,  au donat biberoane folosite, tetine, folosite. Nu poți faci asta, n-ai cum faci asta, nu ți-ai dori pentru copilul tău așa ceva, ne atrag atenția invitatele lui Lucian Mîndruță.

Întotdeauna există oameni care vor face bine și întotdeauna există omul potrivit la momentul potrivit. 

Oamenii mai necăjiți donează mai mult, fiindcă oamenii mai necăjiți știu cum este n-ai sau oamenii care n-au uitat de unde au plecat sunt mai generoși. Urmăriți pe Digi FM și pe Digi24 locațiile în care o să fie echipa care adună donații pentru Crăciun, urmăriți la Tily Niculae, pe pagină, căci o să mai povestească și ea acolo și, evident, la Violeta, de la Banca de bine. Pentru idei! Și mai ales urmăriți emisiunea ”Ediția de dimineață”, căci inspirația este asigurată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol