15 iulie 2024, 23:34

Cum să fii trilionar

Greu e până faci primul milion, spune orice bogătaș. Și probabil știe el ce știe, căci doar nu este vorba despre vreun câștigător al unui concurs televizat de tipul ”Vrei să fii milionar?”. Dar și mai greu trebuie să fie să ajungi miliardar. Căci dacă ar fi simplu, ar fi plină lumea de ei.

Nu e plină lumea, dar câțiva sunt, iar unul dintre ei tot capătă aripi. Cu tot cu scandal și divorț, Jeff Bezos, șeful companiei Amazon, este cel mai bogat om din lume la această oră.

Estimări

Jurnaliștii americani citează acum un studiu realizat de compania Comparisum, care se uită la veniturile Amazon și estimează că Bezos este cel care va deveni primul trilionar din lume. Și asta pentru că vânzările Amazon au crescut semnificativ în timpul pandemiei de coronavirus.

Averea lui Jeff Bezos ar putea depăși pragul de un trilion de dolari până în anul 2026, conform indy100.com.

Deși există în prezent două companii care au o valoare de piață de peste un trilion de dolari, momentan nu există o persoană care să fi reușit această performanță, scrie playtech.ro.

Următoarele companii care ar putea să depășească pragul de un trilion de dolari sunt Google sau Amazon.

Creștere

De la începutul pandemiei, acțiunile companiei au crescut cu 25% și, prin urmare, așa s-a întâmplat și cu averea șefului companiei. Averea lui Bezos e estimată la 144 de miliarde de dolari.

Bezos are șanse de a deveni trilionar în următorii 5-6 ani, nu acum. Compania Comparisum susține că Bezos are toate șansele să ajungă trilionar, dar doar dacă Amazon are următorii cinci ani așa cum au fost ultimii cinci ani.

Amazon a fost fondată în 1994 și, în ultimii cinci ani, acțiunile au crescut cu… 560%.

În mai 2015, Bezos avea o avere estimată la puțin peste 38 de miliarde de dolari. În 2020 se apropie de 150 de miliarde de dolari.

Cu alte cuvinte, dacă merge pe același trend, Bezos va deveni primul trilionar al planetei. Până atunci, rămâne cu statutul de cel mai bogat om din lume: deocamdată doar în miliarde, nu-n trilioane de dolari.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol