20 iunie 2024, 2:38

Cum să iei permisul auto cu ajutorul măștii sanitare. Model german

Uitați de permisele auto obținute în Argeș! Sistem învechit, înainte de pandemie. Trebuie adaptat la vremuri! Și iată că avem deja model, taman din Germania. Mai mulți candidați la examenul pentru obținerea permisului auto în Germania au trișat cu ajutorul măștii sanitare.

Potrivit cotidianului Bild, școlile de șoferi din Germania au semnalat multe cazuri în care candidații au folosit masca FFP2 pentru a ascunde o minicameră foto.

Cu aceasta, fotografiau testul primit la examen, iar fotografia era transmisă unui complice aflat în exteriorul sălii de concurs. La rândul său, complicele îi oferea candidatului soluțiile, prin intermediul unui transmițător radio de dimensiunea unui buton, abia vizibil și plasat în ureche.

Potrivit statisticilor, numărul încercărilor de fraudare în timpul testelor pentru permisul de conducere a crescut în ultimii ani. Cei care au fost prinși nu sunt urmăriți penal, fiindcă tentativa de înșelăciune nu este o contravenție sau o infracțiune.

Cu toate acestea, cei care trișează se confruntă cu o interdicție severă: Consiliul Federal a aprobat recent o lege conform căreia candidații care sunt prinși trișând li se poate interzice să susțină un nou test pentru o perioadă de până la nouă luni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol